Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Ξεχωριστή γωνιά ελπίδας και δύναμης στην Ογκολογική του Νοσοκομείου Χανίων

Μια γωνιά αλληλεγγύης και ελπίδας, απέκτησε πρόσφατα η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας ογκολογικών ασθενών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.
Πρόκειται για μια ξεχωριστή βιβλιοθήκη που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «WinCancer», αφού τα βιβλία στα ράφια της, είναι από τους φοιτητές του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στη Λαμία, στη μνήμη του Χανιώτη συμφοιτητή τους, Γιώργου Πατεράκη, ο οποίος νικήθηκε το 2017 από την επάρατη νόσο.
Ο 22χρονος Χανιώτης πάλεψε για χρόνια με την ασθένειά του, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Ηταν ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, καθώς είχε φορέσει την φανέλα των Μεικτών ομάδων της ΕΠΣ Χανίων, ενώ είχε αγωνιστεί και στην Ιωνία 2000, προτού αναχωρήσει για τη Λαμία και τον ΑΟ Στυλίδας, κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Το WinCancer

Στόχος του Wincancer, το οποίο εμπνεύστηκε και ίδρυσε ο αείμνηστος Δημήτρης Σιάχος, που “έφυγε” από τη ζωή από καρκίνο, είναι με τις βιβλιοθήκες του να δημιουργήσει γωνιές αισιοδοξίας και ανάπαυλας, στα Νοσοκομεία της χώρας μας. Η Βιβλιοθήκη στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας ογκολογικών ασθενών του Νοσοκομείου Χανίων είναι η πέμπτη συνολικά που δημιουργείται πανελλαδικά με πρωτοβουλία του.
Οι ασθενείς, οι φροντιστές αλλά και οι υπάλληλοι του Νοσοκομείου μπορούν να δανείζονται τα βιβλία, τα οποία προέρχονται από τη δράση του WinCancer ΔιαβάΖΩ, αλλά και από προσφορές εκδοτικών οίκων και συγγραφέων.

Σε ανακοίνωση του το «WinCancer» αναφέρει πως «είναι εξαιρετικά συγκινητικό για εμάς, που η δράση μας ΔιαβάΖΩ, έδωσε την ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά να στείλουν το μήνυμα στην οικογένεια του Γιώργου, πως δεν τον ξεχνάνε και ευχαριστούμε τη μητέρα του Μαρία και την αδελφή του Χρυσούλα που είναι σήμερα εδώ.
Βλέπεις, τα βιβλία έχουν μεγάλη δύναμη, γι’ αυτό και στόχος του «Wincancer» είναι με τις βιβλιοθήκες του, να δημιουργήσει γωνιές αισιοδοξίας και ανάπαυλας, όχι μόνο για τους ασθενείς και τους φροντιστές τους αλλά και για τους υπαλλήλους του νοσοκομείου».
Παράλληλα, το «WinCancer» εκφράζει ευχαριστίες «στην κυρία Μαρία Νάτσιου για την προσφορά των έργων της, τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Μπέα, για τη συνεργασία, τη διευθύντρια της Ογκολογικής κλινικής κ. Μπομπολάκη, τον προϊστάμενο και τους υπαλλήλους της Μονάδας ημερήσιας νοσηλείας και τον κ Γιώργο Στεργίου, Γραμματέα Π.Ε Ν.Δ για την παρουσία τους στην μικρή τελετή».

Παρασκευάς Περάκης και Ελένη Φουντουλάκη σχολιάζουν την επικαιρότητα και μπαίνουν… onLine με τον Ολυμπιονίκη με την Εθνική ομάδα πόλο Δημήτρη Σκουμπάκη και τον εικαστικό Γιάννη Μαρκαντωνάκη


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα