Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Ξανανοίγουν τα σχολεία στο Βιετνάμ

minoan lines

Περισσότεροι από 17 εκατομμύρια μαθητές στο Βιετνάμ αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα στο σχολείο για πρώτη φορά έπειτα από περίπου έναν χρόνο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, καθώς οι αρχές ανακοίνωσαν σχέδια να αρχίσει ο εμβολιασμός παιδιών από την ηλικία των πέντε ετών κατά της COVID-19.

Το Βιετνάμ ήρε τον Οκτώβριο πολλά από τα περιοριστικά μέτρα που είχε λάβει για την αναχαίτιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, αλλά σχεδόν όλοι οι μαθητές έκαναν μαθήματα μέσω διαδικτύου από τις αρχές του περασμένου έτους.

Τα περισσότερα σχολεία στη χώρα αναμένεται να έχουν ξανανοίξει ως τα μέσα του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση που εξέδωσε το σαββατοκύριακο, η κυβέρνηση σημείωσε ότι σκοπεύει να αγοράσει 21,9 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της COVID-19 για τα παιδιά ηλικίας από 5 ως 12 ετών.

Ποσοστό μεγαλύτερο του 75% του πληθυσμού των 98 εκατομμυρίων κατοίκων του Βιετνάμ έχουν λάβει τουλάχιστον δύο δόσεις εμβολίου κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός και οι αρχές σκοπεύουν να χορηγήσουν αναμνηστική δόση σε όλον τον ενήλικο πληθυσμό ως τα τέλη του Μαρτίου.

Τα σχολεία στην πρωτεύουσα Ανόι θα αρχίσουν να ξανανοίγουν από αύριο, Τρίτη, με τη λήψη προληπτικών μέτρων, όπως ο έλεγχος της θερμοκρασίας και τα πρωτόκολλα που ισχύουν για την περίπτωση εντοπισμού θετικών κρουσμάτων, σύμφωνα με τις αρχές.

Το Βιετνάμ είχε καταφέρει να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2020 προτού το παραλλαγμένο στέλεχός του Δέλτα οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων πέρυσι.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε παράλληλα ότι στην χώρα καταγράφηκαν 14.112 νέα κρούσματα χθες, Κυριακή. Συνολικά το Βιετνάμ έχει καταγράψει 2,34 εκατομμύρια κρούσματα του νέου κορονοϊού και περισσότερους από 38.300 θανάτους από την COVID-19.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα