Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

«Βροχή» αιτήσεων από πλημμυροπαθείς στον Δήμο Χανίων

«Βροχή» αιτήσεων έχει δεχθεί ο Δήμος Χανίων από ιδιοκτήτες σπιτιών που έπαθαν ζημιές από την τελευταία κακοκαιρία. Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε λίγες ημέρες έχουν υποβληθεί στον Δήμο περισσότερες από 200 αιτήσεις για καταγραφή ζημιών σε σπίτια και οικοσυσκευές που σημειώθηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας Μανώλη Κεμεσίδη ήδη οι 3 επιτροπές που έχουν συσταθεί για την καταγραφεί των ζημιών έχουν πραγματοποιήσει 70 αυτοψίες.
Διευκρίνισε δε ότι τα συνεργεία του Δήμου έχουν αρμοδιότητα μόνο σε περιπτώσεις καταστροφών σε πρώτες κατοικίες, ενώ το κομμάτι των επιχειρήσεων το έχει αναλάβει η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τις ζημιές σε περιουσίες ο ΕΛΓΑ.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Χανίων έχει υποβάλλει αίτημα, όπως και οι Δήμοι Πλατανιά και Κισάμου, για να κηρυχθούν πλημμυρόπληκτοι.
Σε περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημά του από το αρμόδιο Υπουργείο τότε το ύψος της αποζημίωσης για κατεστραμμένες οικοσυσκευές ανέρχεται σε 586 ευρώ και 1200 με 5800 ευρώ αν η καταστροφή είναι ολική.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα