Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Βραβεύσεις φωτογράφων από το Μουσείο Τυπογραφίας

Με συμβολικά βραβεία τιμήθηκαν χθες βράδυ σε εκδήλωση στο Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη οι φωτογράφοι, τα έργα των οποίων ξεχώρισαν σε ψηφοφορία του κοινού στην έκθεση: «Η δύναμη της εικόνας», η οποία φιλοξενήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ), στο Μεγάλο Αρσενάλι.

Παράλληλα, δόθηκαν ενθύμια σε όλους τους φωτογράφους που συμμετείχαν στην έκθεση στην οποία αποτυπώθηκαν τα ιδιαίτερα εκθέματα και η μοναδική ατμόσφαιρα του Μουσείου.
Η χθεσινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του μουσείου Τυπογραφίας με τους φωτογράφους να εμφανίζονται εντυπωσιασμένοι από τα εκθέματα του Μουσείου.
Στην ψηφοφορία συμμετείχαν περίπου 2.000 επισκέπτες της έκθεσης.

Από την ψηφοφορία ξεχώρισαν κατά σειρά τα έργα του Μιχάλη Πολυχρονάκη (1ο βραβείο), της Στέλλας Μανιουδάκη (2ο βραβείο) και του Νίκου Καμπιανάκη (3ο βραβείο). Και στους τρεις τα βραβεία απένειμε ο πρόεδρος του μουσείου Τυπογραφίας και ιδρυτής της εφημερίδας: “Χανιώτικα νέα”, Γιάννης Γαρεδάκης. Ο κ. Γαρεδάκης μίλησε για τη σημασία που είχε η συγκεκριμένη έκθεση για το μουσείο Τυπογραφίας ενώ ευχαρίστησε τους φωτογράφους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συμμετείχαν με έργα τους.

Ο Μιχάλης Πολυχρονάκης παρέλαβε το πρώτο βραβείο από τον πρόεδρο του Μουσείου, Γιάννη Γαρεδάκη.
Ο Μιχάλης Πολυχρονάκης παρέλαβε το πρώτο βραβείο από τον πρόεδρο του Μουσείου, Γιάννη Γαρεδάκη.
Η Στέλλα Μανιουδάκη παρέλαβε το δεύτερο βραβείο.
Η Στέλλα Μανιουδάκη παρέλαβε το δεύτερο βραβείο.
Ο Νίκος Καμπιανάκης παρέλαβε το τρίτο βραβείο.
Ο Νίκος Καμπιανάκης παρέλαβε το τρίτο βραβείο.

Συντομη αναφορά στη διαδικασία του διαγωνισμού έκανε η διευθύντρια του Μουσείου, Ελια Κουμή, η οποία αναφέρθηκε και στη σύνδεση της φωτογραφίας με την τυπογραφία και τον σημαντικό της ρόλο στην ανάπτυξη των εφημερίδων.
Σε δηλώσεις τους οι φωτογράφοι που βραβεύτηκαν αναφέρθηκαν στο μουσείο Τυπογραφίας και στον ρόλο του στην ανάδειξη του πολιτισμού.
Ο Μιχάλης Πολυχρονάκης σημείωσε: «Ευχαριστώ το μουσείο Τυπογραφίας για την ευκαιρία και την αφορμή που μας έδωσε να δούμε δημιουργικά έναν χώρο πολιτισμού και μνήμης. Το πάντρεμα της τυπογραφίας με τη φωτογραφία μέσα και από τη νέα έκθεση που ετοιμάζει το Μουσείο έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον».
Η Στέλλα Μανιουδάκη υπογράμμισε: «Η επένδυση στον πολιτισμό είναι επένδυση για το μέλλον. Η επένδυση στην τυπογραφία που έχει κάνει το Μουσείο και οι δράσεις για την προβολή της είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πολιτιστικό γεγονός. Παράλληλα, η όσμωση της με τις άλλες τέχνες αποτελούν ένα ακόμα μεγαλύτερο βήμα για το αύριο».
Ο Νίκος Καμπιανάκης ανέφερε: «Όταν ο πολιτισμός βρίσκει εφαρμογή με ανθρώπους που ενδιαφέρονται γι’ αυτόν, συμβαίνουν τέτοια γεγονότα. Μια θαυμάσια εκδήλωση από ένα θαυμάσιο Μουσείο το οποίο ελπίζω ότι θα γίνει ένα από τα ευρύτερα γνωστά μουσεία της περιοχής μας και γενικά της Ελλάδας. Σας ευχαριστούμε πολύ κύριε Γαρεδάκη».

Στην έκθεση συμμετείχαν επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του μουσείου Τυπογραφίας (αλφαβητικά):
Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Άρτεμις Αρχοντάκη, Μαγδαληνή Βογιατζή, Ιωσηφίνα Γεωργούλη, Αρετή Γιαννικάκη, Κώστας Γλεντουσάκης, Βασίλης Δασκαλάκης, Σοφία Δουλαβέρη, Άσπα Θεοχάρη, Ειρήνη Καλαϊτζάκη, Μιχάλης Καλαϊτζάκης, Νίκος Καλοτεράκης, Νίκος Καμπιανάκης, Νίκος Κατερουδάκης, Χρυσάνθη Κουλιεράκη, Δήμητρα Κουφάκη, Ματθαίος Μακαρόνας, Ελεντίνα Μανατάκη, Στέλλα Μανιουδάκη, Ιωάννης Μαρκογιαννάκης, Χαράλαμπος Μαρουλάκης, Βαγγέλης Οικονομόπουλος, Χρύσα Ορφανουδακη Καπαγιωριδου, Παύλος Μπουζάκης, Αντώνης Παπαγιαννάκης, Μιχάλης Πολυχρονάκης, Δημήτρης Ραμουτσάκης, Στρατός Σολανάκης, Γιώργος Στεφανάκης, Ιωάννης Τσιβουράκης, Αλεξάνδρα Χατζηδάκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα