Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου, 2024

Βράδυ θα ψάξει το Σήφη ο Γάλλος ερπετολόγος!

Για να αιχμαλωτίσει τον γνωστό σε όλους κροκόδειλο, Σήφη βρίσκεται στην Κρήτη ο γνωστός ερπετολόγος Ολιβιέ Μπεχρά.

Ο κρητικός κροκόδειλος που έχει ως μόνιμη κατοικία του το τελευταίο διάστημα το Φράγμα Ποταμών Αμαρίου διαφεύγει της “σύλληψης”, με τους αρμόδιους να εκτιμούν πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες να υπάρχει και δεύτερος κροκόδειλος στο σημείο.

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιχείρηση αιχμαλωσίας του κροκόδειλου έχει ξεκινήσει καθώς ο κ. Ολιβιέ Μπεχρά έχει ήδη ξεναγηθεί στην περιοχή.

Όπως μετέδωσε η ηρακλειώτικη ιστοσελίδα Cretalive.gr, το σχέδιο του διάσημου ερπετολόγου ξεκινάει με δεύτερη αυτοψία στην περιοχή προκειμένου να διαπιστώσει ο ίδιος με τί εχει να κάνει!

Το πρώτο βήμα, σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει πραγματοποιώντας χαρτογράφηση της λίμνης. Θα πραγματοποιηθούν αυτοψίες και έλεγχος στη λεκάνη κατάκλισης του Φράγματος Ποταμών Νομού Ρεθύμνου ώστε να καθοριστεί ο κατάλληλος τρόπος για την σύλληψη του ζώου.

Οι αυτοψίες αυτές απαιτούν απόλυτη ησυχία και συγκέντρωση και για το λόγο αυτό θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Μάλιστα, με την χρήση προβολέα και απουσία αντανάκλασης από το φεγγάρι ο κ. Μπεχρά σκοπεύει να διακρίνει τα μάτια του κροκόδειλου καθώς έχουν την ιδιότητα να λαμπιρίζουν όπως της γάτας στο σκοτάδι.

 

Ποιος είναι ο Olivier Behra

Ο κος Olivier Behra ξεκίνησε την σταδιοδρομία του ως ειδικός κροκοδείλων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Παρίσι στα μέσα της δεκαετίας του 80. Η πρώτη του αποστολή ήταν να καταγράψει τον πληθυσμό των κροκοδείλων στην κεντρική Αφρική και τη Μαδαγασκάρη και να συγκεντρώσει δεδομένα για τη σύμβαση CITES για τα απειλούμενα είδη, καθώς και στην Γαλλική Γουινέα βοηθώντας στο σχεδιασμό της προστατευόμενης περιοχής Kaw.\ Ασχολείται με την καταμέτρηση κροκοδείλων σε ποταμούς και τη σύλληψη ζώντων δειγμάτων του κάθε είδους ανά περιοχή για τις συλλογές του μουσείου. Το 1989, προσλήφθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη για να βοηθήσει τις αρχές της Μαδαγασκάρης στη διαχείριση των κροκόδειλων σχεδιάζοντας και φάρμες κροκοδείλων.

Το πρόγραμμα αυτό ήταν πρωτοπόρο στην προστασία των ζώων περιλαμβάνοντας και τη συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων. Στη Μαδαγασκάρη σχεδίασε προγράμματα δασικής προστασίας με τη συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων, ενισχύοντας τα εισοδήματα των κατοίκων μέσω της χρήσης των φυσικών πόρων. Στην Τυνησία επίσης σχεδίασε φάρμες κροκοδείλων. Από το 2011 διευθύνει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Man and Nature (www.manandnature.org) που με τη βοήθεια μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) υποστηρίζει την ανάμειξη τοπικών κοινοτήτων (Αφρική, Λατινική Αμερική και Ασία) σε προγράμματα διατήρησης της βιοποικιλότητας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα