Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Βόμβες που σκοτώνουν αμάχους και αναγωγές

Θα το επαναλάβω για να γίνω σαφής και αυτός που δεν θέλει να καταλάβει προφανώς θα αντιτάξει πολλά και διάφορα: Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με σύγκρουση μεταξύ δύο στρατιωτικών συνασπισμών που θα πρέπει να πάρουμε τάχα το μέρος του ενός ή του άλλου, παρά για μία ωμή εισβολή σε βάρος τη εδαφικής ακεραιότητας ενός ανεξάρτητου κράτους και την επίθεση κατά ενός λαού.

Οι δικαιολογίες περί εκκαθάρισης του μόλις 2% των Ουκρανών ακροδεξιών ή δηλωμένων νεοναζί δεν αντέχει της παραμικρής λογικής από την στιγμή που η πλειοψηφία του ουκρανικού λαού αντιστέκεται απλά για την επιβίωσή του.

Το λέω αυτό γιατί δεν είναι και λίγοι αυτοί που παίρνουν θέση υποτίθεται κατά του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, όταν είναι πασιφανές πως εδώ δεν υφίσταται θέμα συνθήματος του τύπου «όχι στον πόλεμο» ή «ούτε ΝΑΤΟ ούτε Ρωσία» παρά στην επιβίωση εκατομμυρίων ανθρώπων που απειλούνται άμεσα από τις ρωσικές βόμβες.

Θα ακουστούν πολλά ακόμη και θα προκύψουν αντιμαχόμενα μέρη με υπερασπιστές του Πούτιν αλλά και υπέρμαχους της νατοϊκής δράσης. Όμως εδώ δεν υφίσταται το παραμικρό δίλλημα.

Και αυτοί που εμφανίζονται ως «ουδέτεροι» και κάνουν επιτηδευμένες αναγωγές μάλλον δεν ακούν ούτε βλέπουν τα δεινά του ουκρανικού λαού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα