Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Βολουδάκης: «Αδιανόητη η κατάληψη στον λόφο Καστέλι»

Γραπτή δήλωση για την ανακατάληψη του λόφου Καστέλι εξέδωσε ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης.

Αναλυτικά αναφέρει: «Σε μια συντεταγμένη πολιτεία είναι αδιανόητο να γίνονται καταλήψεις, είτε δημόσιων είτε ιδιωτικών χώρων!
Μπορεί να έχουν γίνει λάθη από πολλές πλευρές, και από τους άμεσα εμπλεκομένους, στην υπόθεση των κτηρίων του Πολυτεχνείου στο λόφο Καστέλι στα Χανιά.
Αυτό όμως δε σημαίνει ότι μπορεί να καταλυθεί σταδιακά η νομιμότητα. Ούτε μπορεί η όποια «συλλογικότητα» να επιβάλλει όρους στην τοπική κοινωνία και τους φορείς της.
Αν μπούμε στον ολισθηρό αυτό δρόμο, στο τέλος οι νόμοι της δημοκρατίας υποκαθίστανται από το νόμο της ζούγκλας.
Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, κατά το μέτρο που αναλογούν στον καθένα».

2 Comments

  1. Σωστά τα λέει ο κος Βολουδάκης αλλά η απραξία από την μεριά των αρμόδιων φορέων δημιουργεί την εντύπωση ότι, “μια από τα ίδια”. Φωνές και ξεσηκωμοί τόσους μήνες αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Ξεχαστήκαμε πάλι! Γιατί; Οι συνθήκες που δημιουργούνται, είναι ξανά ιδανικές για αυτούς που ψάχνουν “αφορμή”.

  2. Δηλαδή κ. Βολουδακη τι εννοείται μπορεί να έχουν γίνει λάθη? Γιατί δε μιλάτε ξεκάθαρα? Και γιατί δε μιλουσατε τόσο καιρό. Επίσης κατάληψη είχε κάνει και η belvedere με τις δικές σας πλατες και τον εξαναγκασμό της ΕΛ.ΑΣ να διαθέτει τεράστια δυναμη -για το μέγεθος της πολης- ώστε να φυλάει ιδιωτική μέλλουσα! μπιζνα. Γιατί η Χανιωτικη κοινωνία αντέδρασε μαζικά στην ξενοδοχοποιηση και έντονα. Από φορείς μέχρι μεμονωμένους πολιτες. Και η αλήθεια είναι κ. Βολουδακη ότι μετά την προχθεσινη ανακατάληψη τέτοιος ξεσηκωμός δε δημιουργήθηκε. Ίσα ίσα εκατοντάδες πηγαν να απολαυσουν την θέα και την αυλή.
    Επομένως η άμεση δημοκρατία και όχι αυτή που ορίζεται εσείς μάλλον κλείνει το μάτι στην υφιστάμενη κατάσταση στο Λόφο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα