Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Βολές Παπανδρέου κατά αντιπάλων και «εμπρηστών της οικονομίας»

Επίθεση στην συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, αλλά και στον Κ.Καραμανλή εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου στην πρώτη του ομιλία στο Αγρίνιο.

Όπως αναφέρει το in.gr χαρακτηριστική η φράση του: «Με τους πραγματικούς εμπρηστές της χώρας και της ελληνικής οικονομίας θα ασχοληθεί επιτέλους κανείς; Κανένα Μνημόνιο δεν θα ήταν αναγκαίο, αν δεν είχε προηγηθεί η πορεία προς το χάος την περίοδο 2004-2009.

» Πολλές αποφάσεις που πόνεσαν άδικα αυτούς που δεν έφταιγαν, δεν θα χρειαζόταν να τις πάρουμε, αν η αξιοπιστία της χώρας δεν είχε πληγεί θανάσιμα από αυτούς που είπαν ψέματα και έφυγαν.

» Δεν θα χρειαζόταν να τις πάρουμε -γιατί η Ελλάδα είναι μεταξύ των 30 πλουσιότερων χωρών του κόσμου- αν ο δημόσιος τομέας δεν είχε εγκαταλειφθεί για χρόνια στην τύχη του. Αν δεν είχε γίνει όχημα ρουσφετιών, σπατάλης και διανομής προνομίων στους λίγους και ισχυρούς. Αν δεν ήταν τελείως ανήμπορος να χτυπήσει την φοροδιαφυγή και να κατανείμει δίκαια τα βάρη» τόνισε, αναφερόμενος στα χρόνια της πρωθυπουργίας του.

Παράλληλα, συμπλήρωσε για την προσωπική του πορεία: «Ανέχτηκα για καιρό συμπεριφορές που ήξερα ότι μας πληγώνουν. Ανέχτηκα στρογγυλέματα θέσεων και συμβιβασμούς. Περισσότερους από ό,τι έπρεπε. Μπορούσα να ήμουν πιο αποφασιστικός. Έμαθα κι εγώ. Είμαι αποφασισμένος.»

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα