Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Βολές κατά της δημοτικής αρχής από τον Σεραφείμ Ρίζος

Στα αυξημένα δημοτικά τέλη, το προσφυγικό καθώς και τις ελλείψεις προσωπικού στον Δήμο Χανίων αναφέρθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανταρσία στα Χανιά”, δημοτικός σύμβουλος Σεραφείμ Ρίζος.

Στη συνέντευξη ο κ. Ρίζος τόνισε ότι «η Δημοτική Αρχή διαχειρίζεται τον Δήμο Χανίων εφαρμόζοντας στο ακέραιο τις επιταγές των μνημονίων και της διαρκούς λιτότητας που έχουν επιβάλει όλες οι ως τώρα κυβερνήσεις, χωρίς να δώσει την παραμικρή σύγκρουση με αυτές, όπως θα όφειλε και θα μπορούσε. Αποτέλεσμα ο Δήμος Χανίων να φυτοζωεί μέσα στη μιζέρια της φτώχειας, ενώ οι ανάγκες της συντριπτικής εργαζόμενης πλειοψηφίας των κατοίκων της πόλης συνθλίβονται». Για τις ελλείψεις προσωπικού ο κ. Ρίζος υποστήριξε ότι «οι ελλείψεις προσωπικού έχουν φτάσει σε τραγικό σημείο σε όλα τα τμήματα και τις υπηρεσίες του Δήμου. Ενδεικτικά αναφέρουμε ο ηλεκτροφωτισμός λειτουργεί με 3 εργαζομένους ενώ πέρσι είχε 11.

Η τεχνική υπηρεσία με 25 σε σχέση με τα τριπλάσια που λειτουργούσε πριν. Η Δημοτική Αρχή όμως αντί να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να απαιτήσει προσωπικό προσαρμόζεται σε αποτυχημένες λύσεις του παρελθόντος παραχώρησης υπηρεσιών σε ιδιώτες». Για τα δημοτικά τέλη τόνισε ότι «η πρόσφατη αύξηση των δημοτικών τελών χτυπάει κατά κύριο λόγο τους μικρομεσαίους που παλεύουν για την επιβίωση μέσα σε συνθήκες άγριας οικονομικής κρίσης».

Για το προσφυγικό ο κ. Ρίζος υποστήριξε ότι «στο ζήτημα των προσφύγων που πρόκειται να φιλοξενηθούν στην πόλη αντί να επιλεγούν πολιτικές ένταξης των προσφύγων και των παιδιών τους στις δομές της πόλης με άνοιγμα των κοινωνικών δομών, των σχολείων και των δομών υγείας σε αυτούς και τα παιδιά τους με στελέχωση με το κατάλληλο προσωπικό, επιλέχθηκε η παράδοση της διαχείρισης σε ΜΚΟ» κ.ά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα