Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Βλέπει… φως η ενδοχώρα Εργασίες βελτίωσης του φωτισμού

Βελτιωμένος σε παραλίες και ενδοχώρα και πιο φιλικός στο περιβάλλον θα είναι από φέτος ο δημοτικός φωτισμός στον Δήμο Πλατανιά.

Μια σειρά από παρεμβάσεις έχουν βελτιώσει το φωτισμό τόσο στο παραλιακό μέτωπο ένα μεγάλο μέρος του οποίου αποτελεί τόπο ωοτοκίας για τις χελώνες “καρέτα-καρέτα” αλλά και στα χωριά.

Ειδικότερα με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” (ύψους 261.500 ευρώ) πραγματοποιήθηκαν δύο παρεμβάσεις:

•«Ήδη έχουν μπει σε δοκιμαστική λειτουργία νέοι στύλοι και νέα φωτιστικά σε Μάλεμε και μπαίνουν και στον Πύργο Ψηλονέρου. Πρόκειται για φωτιστικά τύπου LED σε συνεργασία με το σύλλογο “Αρχέλων” ώστε να μην αποπροσανατολίζονται τα μικρά χελωνάκια την περίοδο της ωοτοκίας. Μετά το Πάσχα ανάλογες εργασίες θα γίνουν και στο τμήμα του Ταυρωνίτη» δήλωσε στα “Χ.ν.” ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γ. Μαλανδράκης.

• Στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος ο εντεταλμένος σύμβουλος για τον δημοτικό φωτισμό κ. Μ. Βουλγαράκης «μπήκαν 160 φωτιστικά σώματα σε χωριά του Δήμου. Και συγκεκριμένα σε Πλατανιά Γεράνι, Καμισιανά, Βουκολιές, Καλυδωνία, Σκινές, Πρασσές, Σέμπρωνας, Κουφός. Σίγουρα δεν καλύφθηκαν όλες οι περιοχές του Δήμου αλλά θα επανέλθουμε και την επόμενη χρονιά».

Όπως τονίζει ο κ. Βουλγαράκης τα νέα φωτιστικά πέρα από το κομμάτι της μεγάλης εξοικονόμησης ρεύματος, βελτιώνουν πάρα πολύ τον παρεχόμενο φωτισμό τόσο στο παραλιακό μέτωπο όσο και στην ενδοχώρα του Δήμου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα