Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

Βιβλιοπαρουσιάσεις στα Χανιά

Ενδιαφέρουσες βιβλιοπαρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες στα Χανιά.

Αναλυτικότερα, την παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Γερούκη “Βαγια” για την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού / bullying στο σχολείο. διοργανώνουν τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στις 18:30, στο Μεγάλο Αρσενάλι, ο Δήμος Χανίων, το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Α.Μ.), η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και οι Εκδόσεις Πατάκη, με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου Koukoubook.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Αθηνά Ντούλια, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου Α’ Ενότητας Χανίων, ο Αντώνης Σπανούδακης, Δάσκαλος. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η Πόπη Κασσωτάκη – Ψαρουδάκη, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Εξάλλου, ο Δήμος Γαύδου, οι εκδόσεις «Παρασκήνιο»και το βιβλιοπωλείο «Το Βιβλίο» διοργανώνουν Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στις 19.00μ.μ., την παρουσίαση του ιστορικού βιβλίου του Δημήτρη Δαμασκηνού “Εξόριστοι στο νησί του θανάτου. Μαρτυρίες, ντοκουμέντα και δημοσιεύματα για τις εκτοπίσεις αγωνιστών στη Γαύδο” που θα γίνει στο αίθριο του ιστορικού καφέ «Κήπος» στα Χανιά.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Στέλιος Ελληνιάδης, μουσικός παραγωγός, δημοσιογράφος στο ΚΟΚΚΙΝΟ–ΑΘΗΝΑ 105,5FM. Γιάννης Σκαλιδάκης, ιστορικός-ΕΔΙΠ στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Λίλιαν Στεφανάκη, MSc Δασολόγος-δήμαρχος Γαύδου. Νίκος Χουρδάκης, ψυχολόγος-ομαδικός αναλυτικός ψυχοθεραπευτής και ο Δημήτρης Δαμασκηνός, ιστορικός-συγγραφέας του βιβλίου.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η σκηνοθέτις-παραγωγός Βίκη Αρβελάκη. Αποσπάσματα από ντοκουμέντα της εποχής που περιέχονται στο βιβλίο θα διαβάσει ο διευθυντής του 4ου Γενικού Λυκείου Χανίων, φυσικός Μανώλης Δρακάκης, ενώ η μουσικός Αλκυόνη Μαλεκάκη θα πλαισιώσει την εκδήλωση.

Ακόμη, οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς, σε συνεργασία με την Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου, παρουσιάζουν στον χώρο του ιδρύματος (στο παλαιό σχολείο, «Πύργος» Αλικιανός) το βιβλίο του Δημήτρη Ανδρικίδη «Σαν ένα τρένο που δεν σταματάει ποτέ. Δασκαλογιάννης – Καγιαλές και άλλες ιστορίες». Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 22/10/2021, στις 6:30 το απόγευμα, στην αυλή του Ιδρύματος Καψωμένου (σε περίπτωση κακοκαιρίας θα μεταφερθεί στον εσωτερικό χώρο του ιδρύματος).
Μιλάνε για το βιβλίο: Ανδρονίκη Κοκοτσάκη, δημοσιογράφος-φιλόλογος, Θεοχάρης Φραγκιουδάκης, εκπαιδευτικός – συγγραφέας & ο Δημήτρης Ανδρικίδης, συγγραφέας του βιβλίου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα