Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Βιβλίο – ντοκουμέντο

Ενα βιβλίο ντοκουμέντο που αναφέρεται στα γεγονότα της Μάχης της Κρήτης έγινε δωρεά στο Ιστορικό Αρχείο Κρήτης πριν από λίγες ημέρες.
Πρόκειται για το βιβλίο “Ο δρόμος προς τα Σφακιά” που εξιστορεί τον αγώνα πολεμιστών από τις συμμαχικές δυνάμεις να διαφύγουν από το νησί έπειτα από την κατάληψή του από τους Γερμανούς.
Το βιβλίο που είναι γραμμένο στην αγγλική γλώσσα, είναι του Αυστραλού Peter Holmes και βασίζεται στο σημειωματάριο – ντοκουμέντο του πατέρα του, αντισυνταγματάρχη Reginald Holms, στο οποίο κρατούσε σημειώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του οδοιπορικού προς τα Σφακιά που τελικά απέτρεψε την αιχμαλωσία τους. Παράλληλα, στο βιβλίο υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Το βιβλίο πρόσφερε εκ μέρους του συγγραφέα ο μαθηματικός και μελετητής της νεότερης ιστορίας Νίκος Λαλούσης, ο οποίος -όπως αποκάλυψε μιλώντας στα “Χ.ν.”- ο συγγραφέας του βιβλίου Peter Holmes του έχει εκμυστηρευτεί πως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σχεδιάζει να έρθει στην Κρήτη και να ακολουθήσει την ίδια διαδρομή «προς την ελευθερία» που έκανε τότε ο πατέρας του.
Στη φωτογραφία διακρίνεται από τα αριστερά ο κ. Λαλούσης με τον υπεύθυνο του Ιστορικού Αρχείου Παναγιώτη Καλαϊτζόγλου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα