Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Βιβλίο για πεσόντες Χανιώτες στα σώματα ασφαλείας

Στη μνήμη πεσόντων Χανιωτών στα σώματα ασφαλείας είναι αφιερωμένο το βιβλίο του αξιωματικού ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. Μανώλη Σπανουδάκη.
Αφορμή για το συγκεκριμένο πνευματικό πόνημα η δολοφονίας του αδερφού του υπαστυνόμου Α’ Μιχάλη από κακοποιό κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Ο Μαν. Σπανουδάκης αναφέρεται σε όλους τους Χανιώτες πεσόντες που υπηρέτησαν στη Χωροφυλακή, την Αστυνομία Πόλεων και από το 1984 στην Ελληνική Αστυνομία. Για μια μεγάλη περίοδο 120 περίπου ετών που αρχίζει από το έτος 1899 μέχρι και το 2018 κατόρθωσε ο συγγραφέας να συγκεντρώσει υλικό μετά από πολλούς μήνες αφοσίωσης στην προσπάθεια αυτή την οποία έφερε σε πέρας. Από καρδιάς  ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο του ώστε να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί την ιστορία και τον αγώνα των ένστολων καταγόμενων από το Νομό Χανίων  που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος  ή που έφυγαν φυσιολογικά από τη ζωή.
Ο Μανώλης Σπανουδάκης γεννήθηκε το έτος 1965 και το 1982 κατατάχθηκε στην Ελληνική Χωροφυλακή για ν’ αποστρατευθεί το έτος 2017 ως ανώτερος αξιωματικός.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες