Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Βιβλία σε Ρόδες – Ταξίδι Γεύσεων

ΔΗΜ. ΣΧ. ΓΡΑΜΒΟΥΣΑΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

Καλοί μου φίλοι, καλό Σαββατοκύριακο και καλό Καλοκαίρι!
Για ένα ξεχωριστό ταξίδι, ένα “ταξίδι γεύσεων”, που έγινε με… “Βιβλία σε ρόδες” ο λόγος, με κείμενα και ζωγραφιές, στον σημερινό Παιδότοπο, με τον οποίο αποχαιρετούμε τη φετινή δύσκολη σχολική χρονιά. “Ταξιδευτές”, τα γνωστά, και από άλλες εξαιρετικές εργασίες τους που φιλοξενήθηκαν στη στήλη, παιδιά του Δημ. Σχ. Γραμβούσας Κισσάμου με οδηγούς τις δασκάλες τους. Με συντονίστρια την ιδιαίτερα γνωστή στους αναγνώστες του Παιδότοπου, διευθύντριά τους, από εργασίες μαθητών της και στο Δημ. Σχ. Κεραμειών και στο 2ο Δημ. Σχ. Χανίων, εκ Δροσάτου Κιλκίς ορμώμενη Βασιλική Χαραλαμπίδου, που ειρήσθω εν παρόδω, ύστερα από 14 χρόνια παραμονής στα Χανιά, πήρε μετάθεση για τα μέρη της. Πάντα ωραία ως Ελληνίδα Δασκάλα, Βασιλική Χαραλαμπίδου!
Δεν το συζητώ ότι θα περιμένω εργασίες των μαθητών σου και από το νέο σχολειό σου, αυτό της Νέας Σάντας Κιλκίς, τη νέα σχολική χρονιά, καλή μου συναδέλφισσα!

Σας χαιρετώ με αγάπη όλους μαθητές και δασκάλους
και σας εύχομαι καλό Καλοκαίρι!
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σημείωση: Και βέβαια ο Παιδότοπος, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, δεν κλείνει το καλοκαίρι, αρκούν δύο Σάββατα, για διακοπές στον επιμελητή του τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτέμβρη…

Μία από τις αγαπημένες μας δράσεις τη φετινή χρονιά ήταν η συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ. Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές και δανειστικές βιβλιοθήκες μέσα σε ένα σάκο με ρόδες . Επιλέξαμε το θέμα “Ταξίδια Γεύσεων”. Περιείχε 25 βιβλία σχετικά με τα διατροφικά προϊόντα της Μεσογείου (σιτάρι και λάδι) αλλά και την “τελετουργία” του φαγητού (την καθημερινή προετοιμασία, τα γιορτινά τραπέζια κ.λπ.). Όπως θα διαπιστώσετε και από τις εργασίες των μαθητών μας η εμπειρία αυτή μας ενθουσίασε όλους.
Ευχαριστώ θερμά όλες τις συναδέλφους για την άψογη συνεργασία που είχαμε τη φετινή χρονιά. Μα πιο πολλές ευχαριστίες στέλνω στον αγαπητό κ. Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη για τις 12 υπέροχες και αξέχαστες φορές που είχα την τιμή και την χαρά να φιλοξενήσει εργασίες των μαθητών μου στον “Παιδότοπο”.
Με αγάπη και πολλές ευχές για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι από το Δημοτικό Σχολείο Γραμβούσας!
Βασιλική Χαραλαμπίδου,
Δασκάλα Β΄ – Ε΄ – Στ΄

Τα «Βιβλία σε ρόδες» είναι μία παρέα βιβλίων που ταξιδεύουν από σχολείο σε σχολείο. Στο σχολείο μας ήρθαν μέσα σε μία βαλίτσα μπλε με ρόδες. Δανείστηκα δύο φανταστικά βιβλία με όμορφες σελίδες και χρωματιστό εξώφυλλο. Το πιο αγαπημένο βιβλίο που δανείστηκα ήταν «Το μυστήριο του σοκολατένιου γλυκού». Είχε πολλές περιπέτειες και ταξίδεψα σε φανταστικούς τόπους. Το άλλο βιβλίο, με τίτλο «9 παραμύθια και μια ξύλινη κουτάλα», είχε πολλές εντυπωσιακές ιστοριούλες που η κάθε μία είχε από μία συνταγή και εκπλήξεις. Αυτή η εμπειρία είχε ενδιαφέρον. Μακάρι να έρθουν και άλλα βιβλία και να μείνουν για πάντα στο σχολείο μας!
Στέλλα Μυλωνάκη, Δ΄τάξη

Δανείστηκα τρία βιβλία από το σχολείο. Τα βιβλία ήρθαν σε μία βαλίτσες με ρόδες. Δανείστηκα: «Η ελίτσα», « 9 παραμύθια και μια ξύλινη κουτάλα» και «Η ζωή των παιδιών στην αρχαία Ελλάδα». «Η ελίτσα» ήταν αστεία γιατί μ΄ έκανε και γέλασα. Μου άρεσε που είχε συνταγές για ομελέτα, κεφτεδάκια και σοκολατάκια. Ήταν τέλεια εμπειρία και θα ήθελα να μείνουν εδώ για πάντα!
Δέσποινα Μαρκουλάκη, Δ΄ τάξη

Η εμπειρία από τα βιβλία μου άρεσε πολύ γιατί διάβασα καινούργια και όμορφα βιβλία. Δανείστηκα τρία. Το «Αχ, σοκολάτα», «Η Ταρώ και ο Ζαχαροζυμωμένος» και «Ο Αγησίλαος». Στο βιβλίο «Αχ, σοκολάτα» γέλασα πολύ γιατί δεν υπήρχε σοκολάτα. Το παντεσπάνι του παραγιού ήταν νόστιμο και μυρωδάτο αλλά στο τέλος έβαλε τα κλάματα γιατί δεν κέρδισε τον αγώνα. Μου άρεσε γιατί με έκανε να ταξιδέψω με την φαντασία μου.
Σέβι Κούχια, Δ΄ τάξη

Εγώ δανείστηκα το βιβλίο με τίτλο «Το μυστήριο του σοκολατένιου γλυκού». Το θέμα του ήταν τα παιδιά που πήγαν σε ένα δάσος για να μαζέψουν καρπούς από κακαόδεντρα και να φτιάξουν το σοκολατένιο γλυκό. Μου άρεσε πολύ η στιγμή που τα παιδιά έπαιρναν το κακάο από τα κακαόδεντρα. Αυτή η εμπειρία ήταν χαρούμενη και τέλεια. Μακάρι να ξαναέρθουν τα βιβλία στο σχολείο μας!
Λεντιόν Ντόμη, Δ΄ τάξη

Από τα βιβλία εγώ δανείστηκα δύο. Το ένα ήταν «Η ελίτσα» και το άλλο « 9 παραμύθια και μια ξύλινη κουτάλα». Μου άρεσαν πολύ γιατί το θέμα τους ήταν τα γλυκά, τα ζαχαρωτά και τα δέντρα με ελιά. Είχε πολλά αστεία που με έκαναν χαρούμενη. Ένα ακόμη που μας διάβασε η κυρία Βιβή ήταν το «Αχ, σοκολάτα». Σ΄ αυτό άνθρωποι πήραν μέρος σε αγώνες ζαχαροπλαστικής, ένας παραγιός έκλεγε γιατί νόμιζε πως το γλυκό του δεν ήταν εντυπωσιακό, όμως έγινε βασιλιάς και επειδή έτρωγε πολύ σοκολάτα, όταν πέθανε φύτρωσαν κακαόδεντρα από τα μάτια του. Η εμπειρία μου φάνηκε πολύ ωραία γιατί διάβασα καινούργια βιβλία. Μακάρι να έρθουν κι άλλα βιβλία και να μείνουν για πάντα στο σχολείο μας!
Ζαρέ Περτζέτζι, Δ΄ τάξη

Τα «Βιβλία σε ρόδες» ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα. Είναι μέσα σε μία βαλίτσα και ήρθαν στο σχολείο μας γιατί οι κυρίες μας το ζήτησαν. Στην βαλίτσα υπήρχαν πάνω από 20 βιβλία και το θέμα τους ήταν «Ταξίδι γεύσεων». Δεν είχα ξανακούσει γι΄ αυτά. Εγώ δανείστηκα ένα βιβλίο και ο τίτλος του ήταν «Η τέχνη του να είσαι γιαγιά». Μου άρεσε γιατί μέσα έγραφε για την γιαγιά, δηλαδή ιστορίες με την γιαγιά. Τελικά, ήταν πολύ ωραία όλα και νομίζω ήταν η ευκαιρία μας να τα συναντήσουμε!
Μαρίνα Περτζέτζι, Στ΄ τάξη

Το βιβλίο που δανείστηκα είχε τίτλο «Μην τρως ότι σου σερβίρουν». Το θέμα του ήταν το φαγητό και τα υγιεινά γεύματα. Ήταν μεγάλο βιβλίο και δεν πρόλαβα να το διαβάσω όλο αλλά μου άρεσε. Η κυρία Βιβή μας διάβασε το «Που πας κουλουράκι;» . Ήταν ένα χαμένο κουλούρι στην πόλη. Ήταν διαφορετικό από τα άλλα γιατί είχε πόδια, χέρια, μάτια και ήθελε να πάει μακριά να γνωρίσει τον κόσμο. Η εμπειρία ήταν φανταστική και ανυπομονώ να ξαναέρθουν τα βιβλία. Μέχρι τότε θα περιμένω!
Σόνι Σούλι, Ε΄ τάξη

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες