Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Βιολογικός στη Σούγια: Σε λειτουργία εντός του καλοκαιριού

Ξεκίνησε προχθές η εγκατάσταση του compact βιολογικού καθαρισμού της Σούγιας και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Δήμου Καντάνου-Σελίνου θα τεθεί σε λειτουργία εντός του καλοκαιριού.
Το πρωί της Τρίτης έφτασαν τα πρώτα τμήματα του “compact” βιολογικού καθαρισμού η αρμολόγηση του οποίου ξεκίνησε άμεσα.
Δεδομένου ότι έχουν γίνει τα αποχετευτικά δίκτυα και ένας μεγάλος αριθμός κατοίκων και επαγγελματιών έχει προχωρήσει στην κατασκευή των φρεατίων και των συνδετήριων δικτύων ο βιολογικός θα μπορεί να λειτουργήσει γρήγορα εξασφαλίζοντας την συλλογή των λυμάτων της περιοχής.

Στο 2ο επεισόδιο, συζητάμε «Μεσοβδόμαδα» για τις εξελίξεις στην διοίκηση του Δήμου Χανίων και τα πρώτα σενάρια για τους νέους μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου… από το παρελθόν.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” και αφορά την εξυπηρέτηση 1.500 ισοδύναμων κατοίκων της περιοχής για ορίζοντα 20ετίας (Α΄ φάση) και 2.000 ισοδύναμων κατοίκων για ορίζοντα 40ετίας (Β΄ φάση).
Η συλλογή και μεταφορά των λυμάτων του οικισμού της Σούγιας θα μεταφέρονται στην Εγκατάσταση Επεξεργασμένων Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.), ενώ στη συνέχζεαι θα διατίθενται για άρδευση σε περιοχή με καλλιέργειες στα ανατολικά της Ε.Ε.Λ. και εναλλακτικά, για τις περιόδους που η άρδευση των καλλιεργειών δεν δύναται να πραγματοποιηθεί, θα πραγματοποιείται η διάθεση τους στο ρέμα (Αγιερηνιώτης ή Κουμαριανό), με διασπορά στο πρανές του, σε τμήμα του που βρίσκεται στα ανατολικά της περιοχής άρδευσης και βόρεια των ορίων του οικισμού Σούγιας.
Συνολικά το έργο του βιολογικού της Σούγιας προέβλεπε την τοποθέτηση αγωγών συλλογής και μεταφοράς λυμάτων, σηπτική δεξαμενή και αντλιοστάσιο μεταφοράς λυμάτων, σύστημα επεξεργασίας λυμάτων, οδός πρόσβασης στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων κα.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών και του λειτουργιά του compact βιολογικού εξασφαλίζεται η υγιεινή και η καθαριότητα των νερών της Σούγιας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες