Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Βεγγαλικές ευχές…

Οι οθόνες της τηλεόρασης γεμίζουν βεγγαλικά! Απ’ όλες τις γωνιές του Κόσμου ξεπηδούν τεχνητές φωταψίες. Οι επισκέπτες των μεγαλουπόλεων πρέπει να εντυπωσιαστούν και να ανταμειφθούν για την παρουσία τους στις μητροπόλεις Δύσης και Ανατολής!

Ουρανοξύστες, αρχαίες αρένες και αρχαίοι ναοί, φουτουριστικά σχεδιασμένες όπερες και γοτθικοί ναοί, επιβλητικές αψίδες και πύλες κρύβουν στα σωθικά τους χιλιάδες εντυπωσιακά πυροτεχνήματα , κατασκευασμένα στα εργοστάσια-σκλαβοπάζαρα σε κάποια απ’ τις «αναπτυσσόμενες» χώρες και την κατάλληλη στιγμή εκτοξεύονται. Ακολουθώντας το … πατροπαράδοτο έθιμο της αντίστροφης μέτρησης τα βεγγαλικά εκτοξεύονται όπως ακριβώς και οι πύραυλοι στα πεδία βολής, ή στις στρατιωτικές βάσεις.

Με ακρίβεια και προγραμματισμό το «μεγάλο μπαμ» θα θαμπώσει τους εμβρόνητους θεατές για κάποια δευτερόλεπτα, άντε ίσως και για κάποια λεπτά της ώρας. Ο ουρανός φωτίζεται, κρότοι απλώνονται μακριά, για να μεταδοθεί το μήνυμα του επιδεικνυόμενου πλούτου, της ψευδεπίγραφης ευτυχίας του «προοδευμένου» κόσμου, της οικονομικής ισχύος.

Εκατομμύρια δολάρια ή ευρώ (αν επιμένετε ευρωπαϊκά) γίνονται παρανάλωμα σε μερικά δευτερόλεπτα. Οι «προϋπολογισμοί» των βεγγαλικών είναι πάντα γεναιόδωροι σε αντίθεση με άλλους προϋπολογισμοί που είναι αρκετά φειδωλοί. Για όσους διατυπώσουν τη «λαϊκιστική» απορία πόσα στόματα θα είχαν χορτάσει από τα χρήματα που ξοδεύονται για τη ματαιόδοξη επίδειξη των εορτών της «Αγάπης», απάντηση δεν υπάρχει.

Αντί αυτής, ακούστε τα «εορταστικά» μηνύματα των ηγετών του «προοδευμένου» Κόσμου που «εύχονται» ολόψυχα το νέο έτος να φέρει την Ειρήνη στον Κόσμο, αφού λίγες ημέρες μετά οι ίδιοι ηγέτες θα κηρύσσουν πόλεμο κατά του Κακού οπουδήποτε κρίνουν πως ελλοχεύει αυτό το Κακό.

Σε λίγες μέρες οι Άγιοι Βασίληδες θα επιστρέψουν στη βάση τους, το … Ροβανιέμι, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα θα καταχωνιαστούν, τα λαμπιόνια θα σβήσουν, το «ήχος και φως» των πλατειών θα χαθεί, το ίδιο και τα διαγγέλματα «αγάπης» και η ζωή θα συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς της. Η ανάπαυλα των Χριστουγέννων και τα πυροτεχνήματα τους, δε χόρτασαν τους πεινασμένους, δεν περιέθαλψαν τους αναξιοπαθούντες. Και του χρόνο

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα