Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Βανδαλισμοί στην παιδική χαρά στη Χαλέπα (φωτ.)

Απογοητευτική εικόνα με ζημιές, βανδαλισμούς και βρωμιές (φωτ), παρουσιάζει η παιδική χαρά που βρίσκεται απέναντι από τον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας, στη Χαλέπα.

«Η πόρτα σπασμένη. Κάτω πεταμένα σκουπίδια παντού. Πώς να παίξει ένα παιδί 3–4 ετών; Είναι θέμα ασφαλείας αλλά και δημόσιας υγείας», μας αναφέρει αναγνώστης των”Χ.ν” που κατέγραψε την εικόνα του πάρκου.
Χαρακτηριστική είναι και η… εικαστική παρέμβαση στην πινακίδα κατά του καπνίσματος, όπου τον “Μην” από το“Μην καπνίζετε” έχει σβηστεί με μαύρο σπρέι, αφήνοντας μόνο την προτροπή… “καπνίζετε”, την οποία μάλιστα οι θαμώνες φαίνεται να ακολουθούν πιστά, κρίνοντας από τον αριθμό των αποτσίγαρων που βρίσκονται στο έδαφος, ανάμεσα σε διάφορα άλλα σκουπίδια.
Σε μια χώρα που οι πολίτες καπνίζουν μέσα στις παιδικές χαρές και πετούν τα σκουπίδια τους στο έδαφος, περιμένοντας ότι κάποιος τους ακολουθεί για να τα μαζεύει, τι νόημα έχει άραγε η αναζήτηση της “ατομικής ευθύνης” που γίνεται το τελευταίο διάστημα;
Αλλά και η απουσία της, πόσο βολική είναι για να κρύβει τις εκάστοτε ευθύνες της, η κεντρική και τοπική πολιτική ηγεσία;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες