Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022

Βανδάλισαν το 1ο Γυμνάσιο Χρυσοπηγής (φωτ.)

Σε βανδαλισμούς στους χώρους του 1ου Γυμνασίου Χρυσοπηγής προχώρησαν άγνωστοι ρίχνοντας λάδια και προκαλώντας υλικές ζημιές στο κτήριο. Στο σχολείο επρόκειτο να ξεκινήσουν και πάλι σήμερα μαθήματα Αλβανικών.

Πάντως τα μαθήματα Αλβανικών θα πραγματοποιηθούν κανονικά παρά την προσπάθεια ορισμένων ακόμη και σήμερα να τα σταματήσουν.

Το πρωί ειδοποιήθηκε η Δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή ότι είχε γίνει δολιοφθορά στο σχολείο. Ο πρόεδρος Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Α. Βαρδάκης που έφτασε στο σχολείο, είδε να έχουν κλειδώσει με λουκέτα και αλυσίδες όλες τις πόρτες, και να έχουν πετάξει λάδια μηχανής στους χώρους.

Πενταμελές συνεργείο του δήμου Χανίων προχώρησε σε καθαρισμό και απομάκρυνση των αλυσίδων.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται από συλλογικότητες συγκέντρωση υπερ των μαθημάτων Αλβανικής γλώσσας.  Την συγκέντρωση πραγματοποιηθούν η ΕΛΜΕ Χανίων, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, Τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Oικοδόμων, εργαζομένων στα Tροφιμα Ποτα, στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, στον Επισιτισμό, οι συνταξιουχοι ΙΚΑ ν.Χανίων και πολλές άλλες συλλογικότητες.

Στην περιοχή έξω από το σχολείο υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Σε αυτό το σχολείο θα πάνε αύριο τα παιδιά μας. Δεν σας φταίνε τα μαθήματα των αλβανικών αλλά να επικρατήσετε όπως η μαφία σε μια περιοχή. Αίσχος. Το σχολείο το βανδάλισαν άτομα τα οποία “υπερασπίζονται” την ελληνικότητα του χώρου. Λυπάμαι αλλά είστε προσβολή για Έλληνες.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα