Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Βάμβουκας: Παρασκήνιο πίσω από τις ανεξαρτητοποιήσεις των συμβούλων

Παρασκήνιο πίσω από τις ανεξαρτητοποιήσεις τριών συμβούλων της παράταξης του κατήγγειλε ο επικεφαλής της παράταξης Ενεργών Πολιτών Τάσος Βάμβουκας.

Συγκεκριμένα απευθυνόμενος προς τους πρώην συμβούλους αλλά και προς τον κ. δήμαρχο ανέφερε:« Προς τους πρώην συμβούλους:
Είμαστε οι πράξεις μας, όχι τα λόγια μας.
Κρινόμαστε για αυτά που κάνουμε. Τα επιμελώς φροντισμένα και ωραία λόγια των επιστολών δεν κρύβουν την πράξη. Για αυτήν θα κριθείτε και τώρα και στο μέλλον.
Άλλωστε υπάρχει και άλλη κατατεθειμένη επιστολή του κ. Μανούσου Φοβάκη που παραιτείται από αντιπρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ, η οποία δεν αναγιγνώσκεται σήμερα, προφανώς για να μη χαλάσει η σκηνοθεσία.
Ως δημοτικοί σύμβουλοι, λοιπόν, αποφασίσατε να μην ακολουθήσετε τις ομόφωνες αποφάσεις της παράταξης που σας ανέδειξε. Επιλέξατε τη λύση της ανεξαρτητοποίησης, πιστεύοντας ότι αυτό εξυπηρετεί τις προσωπικές σας επιδιώξεις και φιλοδοξίες. Φιλοδοξίες και επιδιώξεις οι οποίες το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν πιο συγκεκριμένες μέσα από τις αναρτήσεις στη Διαύγεια.
Καλές θητείες, λοιπόν, αλλά να θυμάστε: ουδείς αναντικατάστατος, και παραπέμπω σε όσα έχει πει ο ντε Γκωλ τα σχετικά. Κι όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο για τον εαυτό του και επιμένει να ασχολείται με την πολιτική, η ίδια η πολιτική θα έλθει να τον διαψεύσει. Γιατί όπως παντού στην ζωή, έτσι και στα κοινά η αυτογνωσία είναι σημαντικό εφόδιο.
Προς τον κ. δήμαρχο:
Στον αντίποδα του τι συμβαίνει στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων, δείτε τη δέσμευση του δημάρχου Ηρακλείου, ότι χωρίς τη συναίνεση οποιασδήποτε παράταξης της μειοψηφίας, δεν θα δεχτεί σύμβουλοί τους να αναλάβουν ευθύνες στην δημοτική αρχή. Και δείτε πώς το τήρησε παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, παραδίδοντας έτσι εξαιρετικά μαθήματα πολιτικής ηθικής, επωφεληθείτε».

Παρακολουθήστε τη συνεδρίαση εδώ:

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα