Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Βάλε στόχο

(μέρος δεύτερο)

Εχετε ακούσει την φράση «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», ή δεν φαίνεται; Αν και το πρωινό ξύπνημα διαρκεί μόλις ελάχιστα λεπτά , αποτελεί το καθοριστικό εκείνο σημείο της ημέρας μας . Όλη η καθημερινότητα μας δηλαδή ξεκινάει με το πρωινό μας ξύπνημα . Το ξυπνητήρι χτυπάει και εμείς κουρνιασμένοι στο στρώμα μας προσπαθούμε να πάρουμε την απόφαση να σηκωθούμε από το κρεβάτι μας.

Ο Αριστοτέλης είχε πει ότι το πρωινό ξύπνημα είναι μια συνήθεια που συμβάλει στην υγεία και στην σοφία μας.

Ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να δώσουμε την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός μας ώστε να ξεκινήσει σωστά η μέρα μας είναι το «τέντωμα».

ΤΕΝΤΩΣΟΥ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ

• Ξεκινά τεντώνοντας τον κορμό σου. Ανέβασε τα χέρια ψηλά, τέντωσε τα πόδια σου, πάρε μια βαθιά εισπνοή και βγάλε τον αέρα από μέσα σου αφήνοντας το σώμα σου να χαλαρώσει. Αποσυμπίεσε με αυτόν τον τρόπο την σπονδυλική σου στήλη, τα πλευρά σου και βελτίωσε την κυκλοφορία του αίματος.
• Τέντωσε το λαιμό σου. Κάθισε οκλαδόν. Ίσιωσε το κεφάλι σου και προσπάθησε να ακουμπήσεις το αυτί σου στον ώμο σου.

• Μέτρα μέχρι το 10 παίρνοντας βαθιές ανάσες. Επανέλαβε και από την άλλη πλευρά . Αποσυμπίεσε με αυτόν τον τρόπο τον αυχένα σου και τους μύες σου, λόγο της κακής στάσης του σώματος σου κατά την διάρκεια του ύπνου σου.

• Τέντωσε την μέση σου. Ένωσε τα γόνατα σου , τέντωσε τα χέρια σου στο πλάι . Γύρε το κορμί σου από την αντίθετη πλευρά και σταματά όταν αισθανθείς ελαφρύ πόνο.

• Τέντωσε τα πόδια σου. Ίσιωσε τον κορμό σου. Πάρε μια βαθιά ανάσα, τέντωσε τα χέρια σου προς τα κάτω και προσπάθησε να ακουμπήσεις τα δάχτυλα των ποδιών σου.

Κάνε αυτές τις τέσσερις ασκήσεις για να αποφορτίσεις το κορμί σου και να ζεστάνεις τους μύες σου. Άλλωστε , όταν κοιμόμαστε το σώμα μας παραλύει και μπαίνει σε καταστολή. Ο ρυθμός της καρδίας μας μειώνεται , οι μύες μας χαλαρώνουν.

Τεντώσου για να δώσεις ενέργεια στο σώμα σου, για να προλάβεις την οστεοπόρωση, για να μειώσεις το άγχος και την ένταση καθώς και για να προλάβεις τους ενδεχόμενους τραυματισμούς.

Τεντώσου και θα έχεις μια ευχάριστη μέρα.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες