Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Βάλε κι’ άλλη αγάπη στο τραπέζι….

Βάλε κι’ άλλο πιάτο στο τραπέζι,
βγάλε από την πόρτα το κλειδί,
το παιδί ξανάρχισε να παίζει,
το κανάρι πάλι κελαηδεί!
Βάλε κι’ άλλη αγάπη στο τραπέζι….

ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ

Το παραπάνω ωραιότατο και μεστό σε συμβολικά νοήματα τραγουδάκι, του οποίου το στιχουργό και το μελωδό αγνοώ, τραγουδούσε εξαίσια με τη χαρακτηριστική και χαρισματική της φωνή η ανεπανάληπτη και αοίδιμη αοιδός ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ.

• Βάλε κι’ άλλο πιάτο στο τραπέζι, κάτι που συμβολικά τονίζει και λέγει πως το λυκόφως για ένα τέρμενο δυστυχίας και ανελευθερίας είναι προφανές.

• Βάλε κι’ άλλη αγάπη στο τραπέζι, που συμβολίζει και λέξεις πως το λυκαυγές της ευδαιμονίας και της Δημοκρατίας δεν είναι και τόσο άμεσο και προσιτό….
(«Ένα το χελιδόνι κι’ η Άνοιξη ακριβή,
για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή»)

• Ταγοί και Μεγαλοσχήμονες πάσης Αρχής και Εξουσίας της υφηλίου, βγάλτε το πιάτο του μίσους από το τραπέζι και τις καρδιές σας.

• Το μίσος τώρα και όχι η αγάπη κυριαρχεί στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων μεταξύ Εθνών και Λαών!. Το μίσος και η έλλειψη αγάπης είναι το πρόβλημα της εποχής μας, το ζωτικό αίτημα της ανθρωπότητας. Πεινά και διψά όλος ο κόσμος!

• Όμως η ανθρωπότης πεινά όχι τόσο από έλλειψη αγαθών, ποικίλων εδεσμάτων, ενδυμάτων και υποδημάτων. Ίσα – ίσα. Οι βιτρίνες τω ν καταστημάτων, απανταχού της γης, είναι πλουσιότατες, πολύχρωμες και μαγευτικές σε ρούχα και υποδήματα. Όσο δε για τα εδώδιμα και τα εδέσματα «Η τράπεζα γέμει, ο μόσχος πολύς, τρυφήσατε πάντες», μόνο που όλ’ αυτά είναι παρασκευασμένα από μεταλλαγμένα γενετικά στοιχεία, ψεκασμένα από τοξικά φυτοφάρμακα και μεγαλωμένα από καρκινογόνα λιπάσματα. Και ολ’ αυτά για το γρήγορο και άμεσο κέρδος των πανίσχυρων πολυεθνικών Εταιρειών, που ποδοπατούν την παγκόσμια υγεία από εγκληματική ιδιοτέλεια….

• Ο κόσμος πεινάει όχι και τόσο πολύ από τ ην έλλειψη ψωμιού («οὐκ ἐπ’ἄρτω μόνον ζήσεται ἄνθρωπος»), αλλά πεινά και διψά από την έλλειψη πνευματικού άρτου, της Δικαιοσύνης, («Μακάριοι οἰ πεινῶντες και διψῶντες την δικαιοσύνην»).

Παντού η αναρχία, η αλαζονεία της δύναμης, το δίκαιον του ισχυρότερου, κι ας βλάπτονται σφόδρα οι κανόνες της ορθής κοινωνικής διαβίωσης, ας παραβιάζονται δόλια και εγκληματικά οι Νόμοι της Φύσεως. «Ο θάνατός σου η ζωή μου». Το μίσος μας κουμαντάρει….
Γι’ αυτά όλα επήλθε και η καταστρεπτική κλιματική αλλαγή, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι βιβλικές καταστροφές: φονικές πλημμύρες, ανθρωποφάγες πυρκαϊές, φοβερές κατολισθήσεις, λιμοί, λοιμοί πνιγμοί και καταποντισμοί και το τρομερότερον ΟΙ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ!

• Το μίσος κυριαρχεί παντού και τα πάντα διέπει. Και εξ’ αυτού οι πόλεμοι, οι σφαγές αμάχων, οι βίαιες μετακινήσεις πληθυσμών από τις πατρογονικές των εστίες, η πείνα, η δίψα, ο κλαυθμός και οδυρμός των ανθρώπων. ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ

• Από μίσος κινούμενος ο απερχόμενος άδοξα και ταπεινωτικά Πλανητάρχης, ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. Ντόναλαντ ΝΤΡΑΜΠ, ως Capo Di Tutti Capi (Καπετάνιος όλων των καπετάνιων), πριν κάμποσους μήνες, διέταξε τη δολοφονία, με τηλεκατευθυνόμενα βλήματα, του δεύτερου στην τάξη ισχυρότερου άνδρα του ΙΡΑΝ (Περσίας), του Στρατηγού ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ ΚΑΣΕΜ, καθώς και πρόσφατα τη δολοφονία του Ατομικού Επιστήμονα και Επικεφαλής του Πυρηνικού Προγράμματος του ΙΡΑΝ. Ακόμη ο ίδιος και ανέντιμα τελευτών τη θητεία του Πρόεδρος ……..(1η λέξη στην 3η σελίδα) από ένα aeternum odium et delirium tremens (ασίγαστο μίσος και τρομώδες παραλήρημα), διέταξε τις αφηνιασμένες ορδές φανατικών οπαδών του να εισβάλουν ένοπλοι και βίαιοι στο Καπιτώλιο, στο Ναό της Δημοκρατίας των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον και να τα κάμουν όλα «ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ», με πέντε (5) νεκρούς και πολλούς τραυματίες.
(«Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος»!)

• Όμως και ο Τούρκος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οιονεί (σαν) Σουλτάνος Μεγαλομικροπρεπής, από φοβερό μίσος, και όχι από αγάπη, οιστρηλατούμενος, οραματίζεται και πραγματώνει αδίστακτα τις κατακτητικές στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Λιβύη, Σομαλία, Συρία και στο πολύπαθο Ναγκόρνο Καραμπάχ της Αρμενίας, με την υστερόβουλη βέβαια ανοχή και ενοχή συνδρομή ή σιωπή Μεγάλων Δυνάμεων!
Ο ίδιος προσέτι από μίσος και με Παντουρανικά (παντουρκικά) οράματα βαυκαλιζόμενος (αυτοαπατώμενος) βοά και φθέγγεται για «γαλάζιες πατρίδες», για «τα σύνορα της καρδιάς του»ποδοπατώντας και αμφισβητώντας Διεθνείς Συνθήκες, και αλωνίζει με το στόλο του την Ανατολική Μεσόγειο, με κρυφούς και φανερούς αβανταδόρους , που τηρούν αισχυντηλή σιωπή και ιδιοτελή στάση! Κι ακόμη ο ίδιος «Σουλτάνος» ο Μεγαλομικροπρεπής μετέτρεψε πριν μερικούς μήνες, σε Τζαμί του Ισλάμ την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, το Ιερότερο και λαμπρότερο θρησκευτικό Μνημείο του Χριστιανισμού, χωρίς να συμβεί το παραμικρό επιτιμητικό εμπόδιο για τούτο το ανοσιούργημα, από τους επίγειους Θεούς και Δαίμονες της Οικουμένης!

• Ο ένδοξος Βυζαντινός Αυτοκράτορας ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ (527-565), εδημιούργησε και ανακαίνισε την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ανταγωνιζόμενος και υπερβάλλοντας το Νόμο του Σολομώντα, γι’αυτό όταν εισήλθε μέσα περιχαρής και υπερήφανος αναφώνησε «ΝΕΝΙΚΑ ΣΕ ΣΟΛΟΜΩΝ»!

• Ο Τούρκος Ταγίπ Ερντογάν δεν μπορούσε τάχα να δημιουργήσει Τζαμί εφάμιλλο ή και λαμπρότερο, αφήνοντας ήσυχη την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ; Δεν μπορούσε βέβαια, διότι ως Τούρκος, ως λύκος της ……, δεν έχει μέσα του το θείο χάρισμα και το ταλέντο της δημιουργίας του καλού, μα έχει το σπόρο του κακού και του μίσους. Οι Άραβες ως καταχτητές απ’ όπου πέρασαν άφησαν λαμπρότατα Μνημεία, τα περίφημα «Αραβουργήματα῾ Οι Τούρκοι όμως απ’ όπου πέρασαν άφησαν χαλάσματα, ερείπια, σφαγές, πόνους και δάκρυα…. Ο Ερντογάν δεν μπορεί να μεγαλουργήσει. Είναι και μοιάζει με κούκο, που αφήνει το αυγό του σε ξένη φωλιά να εκκολαφθεί.

Ας ξαναρθούμε όμως στα δικά μας.

• Θρησκευτικοί και Πολιτικοί Μεγαλοσχήμονες της Ελλάδας; ΒΑΛΤΕ ΚΙ ΑΛΛΗ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ, αφήστε τις στείρες διχογνωμίες και αντιπαλότητες σε ότι αφορά την πανδημία.

• Ο κορονωϊός που, ως λέγεται, είναι θανατηφόρο παρασκεύασμα και προϊόν μίσους εγκληματικής πολιτικής και από διεστραμμένα επιστημονικά μυαλά, μέσα σε καταχθόνια εργαστήρια μεγάλης δύναμης δεν αντιμετωπίζεται μόνο με Κυβερνητικές ντιρχτίβες ή με Δικαστικές Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για άνοιγμα των Εκκλησιών, κατά πως θέλουν οι Ρασοφόροι. Οι Εκκλησίες ανοιγοκλείνουν μ ‘ένα ΑΔΟΛΟ ΨΥΧΨΙΚΟ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ στις καρδιές των ανθρώπων, άνωθεν προερχόμενο, που, ως ομφάλιος λώρος συνδέει, τα επίγεια με τα επουράνια («Ὁδός ἄνω – κάτω μίη» εδίδαξεν ο Ηράκλειτος).

• Η τωρινή πανδημία, προϊόν μίσους και συνάμα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, αφήνει εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς ανά την υφήλιο. Δεν είναι όμως άτρωτη. Ο Θεός και η φύση που επέτρεψαν αυτήν την φαραωνική πληγή, μας δίνουν και το αντίδοτο: «Σύν Ἀθηνᾷ καί χείρα κίνει». Δηλαδή μαζί με τις ικεσίες στο Θεό να κουνίσουμε και τα χέρια μας, να κάνουμε κάτι που θα μας σώσει. Κι αυτό τώρα προσπαθεί και κάνει η Επιστήμη παγκοσμίως. Και όχι εκείνο που κάποιοι ονειροπαρμένοι προπαγανδίζουν και λένε, να είμαστε «Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα», προσμένοντας ίσως κάποιο θαύμα. Αλλά να επιστρέψω πάλι στη σιωπή μου ΒΑΛΕ ΚΙ ΑΛΛΗ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ…..
Ἔρρωσθε…..

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Κρητικές γιαγιάδες vs Trappers – Viral το βίντεο

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο με τις Κρητικές γιαγιάδες vs Trappers που δημοσιεύτηκε από την εκπομπή Καλοκαίρι στο Νότο: [youtube https://www.youtube.com/watch?v=sEJzkkIAkCM]

Χανιώτισσες μαμάδες στο Πανεπιστήμιο!

Οι μαμάδες... πάνε Πανεπιστήμιο! Μπορεί να έχουν οικογένεια, μικρά ή πιο μεγάλα παιδιά, να έχουν σπουδάσει ή όχι, να εργάζονται πολλές ώρες αλλά όλα...

Εξαφάνιση 46χρονης στην Κίσσαμο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών μετά την εξαφάνιση 46χρονης στην Κίσσαμο. Η 46χρονη αναζητείται από την Κυριακή και σήμερα ενεργοποιήθηκε Silver Alert. Όπως αναφέρεται...

Εσπερινό ΕΠΑΛ: Σχολείο – σταθμός στη γνώση (φωτ.)

Με το πτυχίο στα χέρια, χαμογελαστοί και σε πολύ καλή διάθεση οι απόφοιτοι του Εσπερινού ΕΠΑΛ Χανίων γιόρτασαν χθες το βράδυ μια πολύ επιτυχημένη...

Τροχαίο με έναν νεκρό και 4 τραυματίες στον ΒΟΑΚ (φωτ. – vid.)

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα στον Βόρειο Οδικό Άξονα, στο ύψος περίπου του Γερανίου Ρεθύμνου, με την εμπλοκή τριών οχημάτων, που συγκρούστηκαν. Σύμφωνα με...

Χανιά: Θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα

Θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα προκάλεσε ο θάνατος του Εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής του Δημοτικού σχολείου Περιβολίων, Γεώργιου Τζεβελεκίδη. Σε ανακοίνωση τους οι Σύλλογοι Διδασκόντων του Δημοτικού...

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα