Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Β.Ο.Α.Κ.: Ελπίδες, προοπτικές και περίεργα “γυρίσματα” από το Υπ. Υποδομών

[ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ] Το προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, δημιούργησε ελπίδες για ουσιαστικές εξελίξεις στο πολυετές σίριαλ του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου της Κρήτης, ο οποίος αποτελεί πλέον… ανέκδοτο, μεγαλύτερο κι από αυτό του μετρό της Θεσσαλονίκης.
Προφανώς και οι διαδικασίες για ένα τέτοιο έργο είναι σύνθετες, όμως η αίσθηση καθυστέρησης που υπάρχει, δημιουργεί εύλογα την ανησυχία ότι από μια ακόμα κυβέρνηση, οι υποσχέσεις δεν θα γίνουν πράξεις.

Το θέμα πάντως “κυνηγάει” συνεχώς ο βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης, σχετική ερώτηση του οποίου για τις προοπτικές χρηματοδότησης του έργου, συζητήθηκε χθες στη Bουλή. Το ζήτημα της αυξημένης κρατικής χρηματοδότησης, σχετίζεται άμεσα με τα διόδια, τα οποία για πολλούς ακόμα στην Κρήτη παραμένουν “κόκκινη γραμμή”.
Ένας βουλευτής όμως από μόνος του δεν αρκεί για να ασκηθεί η απαραίτητη πίεση προς την κυβέρνηση, και είναι ανάγκη να ακολουθήσουν όλοι οι βουλευτές του νησιού αλλά και οι αυτοδιοικητικοί.

[ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ] Διόδια πάντως “φύτρωσαν” ξαφνικά στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες ο υπουργός Υποδομών, αναφορικά με την απάντηση που έδωσε στον Χανιώτη βουλευτή κατά τη συζήτηση της σχετικής ερώτησης. Άλλα είπε στη Βουλή ο κ. Καραμανλής κι άλλα ανακοίνωσε ότι είπε.

Συγκεκριμένα, στην απάντησή του (η οποία καταγράφεται και στα πρακτικά της Βουλής) ο υπουργός Υποδομών, ανέφερε πως η χρηματοδοτική συμβολή του δημοσίου στο συγκεκριμένο έργο θα φτάσει «από 800 εκατομμύρια ευρώ μέχρι 1 δισεκατομμύριο ευρώ». Αντίθετα, στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο υπουργός, γίνεται λόγος για «χρηματοδοτική Συμβολή Δημοσίου ύψους -το μέγιστο- 800 εκατομμύρια ευρώ».
Όσον αφορά τα διόδια, ο κ. Καραμανλής απάντησε στον κ. Βολουδάκη πως πρέπει «να είναι πιο λελογισμένα», ξεκαθαρίζοντας ότι «διόδια θα μπουν».
Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε αργότερα ο υπουργός σημειώνεται πως «διατηρούμε τα πραγματικά διόδια, όπως προέβλεπε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με χρέωση 0,063 ευρώ/χλμ».
Περίεργες αλλοιώσεις των δηλώσεων του υπουργού που μόνο περισσότερες αμφιβολίες για την εξέλιξη του έργου δημιουργούν. Οφείλει να δώσει διευκρινίσεις ο κ. Καραμανλής.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες