Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Τσίπρας και ΠΑΣΟΚ

Κύριε διευθυντά,
στην έγκριτη εφημερίδα σας στις 29-10-19 στη 2η σελίδα, ο συνεργάτης σας, κύριος Στ.Γ.Κ., κάνει ένα σχόλιο για τον κ. Τσίπρα, το ΠΑΣΟΚ και τους “Πασόκους”.
Για το άρθρο αυτό θα ήθελα να κάνω δυο παρατηρήσεις. Γράφει ο κ. Στ.Γ.Κ.: «… Πότε ο Αλέξης Τσίπρας πρόλαβε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα στην πρώτη του γέννηση ώστε να εμβαθύνει τόσο στην ανάλυσή του;»
Παρατήρηση πρώτη. Δεν χρειάζεται να ήταν μεγάλος ο Τσίπρας τότε για να ξέρει τι έκανε το ΠΑΣΟΚ. Η ιστορία του ΠΑΣΟΚ είναι πρόσφατη, είναι ένδοξη και την ξέρουν και τα μικρά παιδιά. Το ΠΑΣΟΚ εκείνο έχει βέβαια καμιά σχέση με το σημερινό που κρατάει μόνο την ταμπέλα και ένα 10% από τους ανθρώπους του. Τονίζω εδώ ότι και ο κ. Κουτσούμπας ο γεν. Γραμματέας του ΚΚΕ, δεν ζούσε όταν ο Μαρξ έγραφε το Κομμουνιστικό Μανιφέστο, την Πολιτική Οικονομία, το Κεφάλαιο, κ.λπ., αλλά πιστεύω ότι κάτι ξέρει από Μαρξισμό. Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα και βέβαια εξέφραζε τις ιδέες της Αριστεράς.
Τις ιδέες της Αριστεράς δεν της μονοπωλεί το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ πιστεύει στην δικτατορία του Προλεταριάτου και την κρατικοποίηση όλων των μέσων παραγωγής. Η Αριστερά, η Κεντροαριστερά αν θέλετε, που ακούγεται πιο ευχάριστα όπως ήταν το ΠΑΣΟΚ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα στην πράξη και μετά το Συνέδριο και στα χαρτιά, πιστεύουν στην μικτή οικονομία. Ελεύθερη η ιδιωτική πρωτοβουλία και έλεγχος από το Κράτος των Κοινωφελών μέσων παραγωγής, ηλεκτρικό ρεύμα, τηλεπικοινωνίες, νερό, υγεία, παιδεία, κλπ.
Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι πάρα πολλά στελέχη της Αριστεράς πέρασαν από το ΠΑΣΟΚ.. Αναφέρω μόνο δύο εμβληματικά πρόσωπα. Μανώλης Γλέζος, Μαρία Δαμανάκη.
Δεύτερη παρατήρηση. Γράφετε κ. Στ.Γ.Κ. ότι υπάρχουν ακόμη “Πασόκοι” του τύπου όπου φυσάει ο άνεμος, καιροσκόποι “παντός κόμματος” κλπ., κλπ.
Φαντάζομαι θα εννοείτε Πασόκους σαν τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που είναι τώρα υπουργός της Νέας Δημοκρατίας και μερικούς άλλους που κατέχουν τώρα διάφορες κρατικές θεσούλες, παχυλά αμειβόμενους. Δεν φαντάζομαι να εννοείτε εμάς τους απλούς ανθρώπους τους Ασκυφιώτες π.χ., που από 300+ που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ τώρα είναι μονοψήφιος αριθμός, χωρίς να “καιροσκοπούν” και χωρίς να περιμένουν τίποτα από κανέναν.
Όσο για τους «φουκαράδες ηλικιωμένους συνταξιούχους που χτύπησε τόσο άγρια» ο Τσίπρας, σας στέλνω τα εκκαθαριστικά μου σαν συνταξιούχος και εγώ που φαίνεται η σύνταξή μου το 2009, 2014, και 2018 για να δείτε “ιδίοις όμμασι” που λένε, ποιοί και με πόση αγριότητα κατακρεούργησαν τις συντάξεις μας.
Κύριε Στ.Γ.Κ., άλλοι χρεοκόπησαν την πατρίδα μας και οδήγησαν έναν περήφανο λαό στην ταπείνωση, στη φτώχεια, στη μιζέρια, στα συσσίτια των Δήμων και των εκκλησιών, τα παιδιά του λαού να παγώνουν από το κρύο, και να λιποθυμούν στα σχολεία από την πείνα. Όχι ο κ. Τσίπρας.
Τελειώνοντας, θέλω να τονίσω ότι εμείς που ψηφίζαμε ΠΑΣΟΚ και ήμασταν μέλη (εγώ από τα ιδρυτικά) δεν πάθαμε καμιά μετάλλαξη. Μείναμε πιστοί στα ιδανικά μας, τις ιδέες μας, τις αρχές μας, τα οράματά μας.
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει πάθει μετάλλαξη και ντρέπεται, γι’ αυτό αλλάζει ονόματα: ΕΛΙΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΙΝ.ΑΛ., και έχει ο Θεός…
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Σταύρος Εμμ. Καυκαλάς
συνταξιούχος ΟΤΕ, πρώην κοινοτάρχης της τότε Κοινότητας Ασκύφου

Υ.Γ.: Να σας κάνω και μία πρόβλεψη, σαν νέα Κασσάνδρα. Το ΠΑΣΟΚ, στις επόμενες εκλογές, όποτε γίνουν, θα κάνει μεγάλο αγώνα για να μπει στη Βουλή. Φοβάμαι όμως ότι δεν θα τα καταφέρει, όπως τα κατάφερε φέτος, για να βοηθήσει τη Ν.Δ. να πετύχει “στρατηγική νίκη”.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα