17.4 C
Chania
Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου, 2026

Τουρισµός και προκλήσεις

Πόλεµοι, ανακατατάξεις στις αγορές, πληθωριστικές πιέσεις, νέες πολιτικές δασµών… Παράγοντες, που σίγουρα διαδραµατίζουν ένα σηµαντικό ρόλο στον τοµέα του τουρισµού καθώς η βιωσιµότητά του, είναι άµεσα εξαρτώµενος από τις παγκόσµιες εξελίξεις.
Το 2025, έκλεισε µε ένα θετικό πρόσηµο για την χώρα µας στον τουριστικό κλάδο. Ωστόσο, µε όλες τούτες τις προκλήσεις σαφώς χρειάζεται επαγρύπνηση και προσοχή, για να διατηρηθούν τα υψηλά ποσοστά στις αφίξεις των ξένων επισκεπτών.
Και καθώς οι… τουριστικοί αντίπαλοί µας καραδοκούν, η βιώσιµη ανάπτυξη, οι επενδύσεις, οι σύγχρονες µεταφορές και οι υποδοµές παραµένουν κρίσιµοι άξονες για την ελληνική τουριστική βιοµηχανία.
Σύµφωνα και µε την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, παρά τις θετικές εξελίξεις, ο ελληνικός τουρισµός αναµένεται να αντιµετωπίσει σηµαντικές προκλήσεις µεσοπρόθεσµα, κυρίως σε ό,τι αφορά την πράσινη µετάβαση, τον ψηφιακό µετασχηµατισµό και την ενίσχυση της βιωσιµότητας του τοµέα. Ενώ ένα από τα σηµαντικότερα ζητήµατα που εξακολουθεί να αντιµετωπίζει ο κλάδος της φιλοξενίας είναι η έλλειψη κατάλληλου ανθρώπινου δυναµικού.
Όλα τα ζητήµατα, πρέπει να αντιµετωπιστούν. Για να συνεχίσουµε να έχουµε τον τουρισµό που θέλουµε!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα