Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Του μίσους… μαχαιριά!

Πασιφανές πλέον σε όλους είναι ότι πολλές εκφάνσεις της ζωής μας έχουν φτάσει στα άκρα, σε μια κοινωνία που μοιάζει με το Βεζούβιο, έτοιμη, ανά πάσα  στιγμή να εκραγεί, με απρόβλεπτες συνέπειες! Δεν μπορεί να καταλαγιάσει ο θυμός που ρίζωσε βαθιά στην ψυχή μας από την απροσδόκητη κρίση που μαστίζει τη ζωή μας και τείνει να γίνει δια βίου κρίση! Μια κρίση που τεχνηέντως επιβλήθηκε κυρίως στα αδύναμα κοινωνικά στρώματα της χώρας μας και ματαίωσε κάθε όνειρο και ελπίδα μας! Συρρίκνωσε τις ελπίδες και τις προσδοκίες μας για έναν κόσμο πιο όμορφο, πιο δημιουργικό, πιο ειρηνικό, αλλά σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα αυτές οι ελπίδες αποδείχθηκαν φρούδες! Βίαια μπήκε στη ζωή μας ο δράκος της κρίσης, ο εφιάλτης της επιβίωσής μας, χωρίς συναισθηματισμούς και ευαισθησίες με έναν και μοναδικό στόχο: να θερίσει ό,τι είχαμε σπείρει μέχρι τώρα στο χωράφι μας της χώρας μας!  Να καταστρέψει ολόκληρες γενιές συνανθρώπων μας, να ξεπουλήσει τη χώρα μας όσο όσο στους  εξουσιαστές της γης, τους τραπεζίτες και τους μεγαλοκαρχαρίες που ελέγχουν ολόκληρο τον κόσμο.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα μαύρα και τα γκρίζα της ζωής μας άδραξαν την ευκαιρία κάποιοι θερμόαιμοι οπαδοί του μίσους και της μισαλλοδοξίας, του φαύλου κύκλου, των σκοτεινών, εγκληματικών κέντρων, των νοσταλγών ενός καθεστώτος που θέλει τη χώρα μας, θαμμένη στο χθες και έβγαλαν μαχαίρια, επιδεικνύοντας  την τραμπούκικη δύναμη μιας αρρωστημένης εξουσίας! Μιας εξουσίας του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”, της μαύρης προπαγάνδας, της μη αποδοχής του διαφορετικού, της βίας και του τρόμου, που θέλει τον άνθρωπο υπόδουλο,  ανυπεράσπιστο, να μη σηκώνει το κεφάλι στον ουρανό, αλλά να υποκλίνεται στο έδαφος!
Στη θέση του θύματος ενός νέου ανθρώπου θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας, που θα τολμούσε να εκφράσει μια διαφορετική άποψη ή να διαδηλώσει ενάντια στην εξαθλίωση, με όποιο τρόπο ήθελε! Αρα, όλοι είμαστε, εν δυνάμει, υποψήφια θύματα, εγκλωβισμένα, μεταξύ της κρίσης και του φόβου! Μια βόμβα, μεγατόνων, που κάθε στιγμή μπορεί να τινάξει στον αέρα κάθε κεκτημένο δικαίωμα! Το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, της άποψης, της διαφορετικότητας, της έκφρασης, της ειρήνης και της ασφάλειας, της ίδιας της ζωής! Τελικά, τίποτα δεν είναι δεδομένο, σ’ αυτόν τον κόσμο,  ωστόσο ο αγώνας εναντίον κάθε εσωτερικού ή εξωτερικού εχθρού θα πρέπει να είναι διαρκής, ενώ ο εφησυχασμός ανεπίτρεπτος! Η ζωή είναι ωραία, αλλά δυστυχώς είναι πολύ ακριβή, τόσο πολύ που δεν εξαγοράζεται με τίποτα και για κανέναν λόγο! Η εκ προ μελέτης δολοφονία ανθρώπου είναι η πιο ακραία εγκληματική πράξη και η τιμωρία της δικαιοσύνης επιβάλλεται να είναι παραδειγματική και αμετάκλητη!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα