Κίνα: Οι κινεζικές Αρχές εκτέλεσαν χθες έναν άνδρα, ο οποίος σκότωσε δύο από τις έξι γυναίκες που κρατούσε σε απομόνωση σε ένα υπόγειο μπουντρούμι και τις χρησιμοποιούσε σαν σκλάβες, σύμφωνα με κινεζικό δικαστήριο και τον τοπικό Τύπο. Τα εγκλήματα του Λι Χάο, 36 ετών, που συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2011, είχαν προκαλέσει σοκ στην κινεζική κοινή γνώμη, κυρίως διότι οι απαγωγές γυναικών στην Κίνα αποτελούν μάστιγα. Ο Χι κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο της επαρχίας Χενάν για «ανθρωποκτονίες, βιασμούς, παράνομη κράτηση, μαστροπεία και πώληση πορνογραφικού υλικού», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων “Νέα Κίνα”.
Ουκρανία: O Πρέσβης της Ουκρανίας στην Αγκυρα Sergiy Korsunsky επικεφαλής εξαμελούς αντιπροσωπείας διπλωματών και παραγόντων της χώρας, προσέφερε στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο εκ μέρους του Προέδρου της Ουκρανίας Βίκτωρ Γιανουκόβιτς το «παράσημο της ελευθερίας» σε τελετή που έγινε στο Φανάρι. Η παρασημοφόρηση έγινε «για τη δραστηριότητα και την πατριαρχική διακονία του στο όνομα της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας και επίσης με την ευκαιρία της 1025ης επετείου από το βάπτισμα των Ρως του Κιέβου».
Πακιστάν: Είκοσι δύο σιίτες προσκυνητές οι οποίοι επέστρεφαν από το Ιράν σκοτώθηκαν χθες, όταν εξερράγη μια βόμβα που έπληξε το αυτοκίνητό τους σε ένα δρόμο του νοτιοδυτικού Πακιστάν, σύμφωνα με στελέχη των τοπικών αρχών. Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο Ντρινγκάρ, ένα χωριό που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα δυτικά της Κουέτα, της κυριότερης πόλης του Μπαλουτσιστάν, στον κεντρικό δρόμο που συνδέει το Πακιστάν με το Ιράν, επισήμαναν οι πηγές αυτές.
Γερμανία: Τουλάχιστον 19.000 ασθενείς πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Γερμανία από ιατρικά λάθη, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στην δημοσιότητα χθες ο ασφαλιστικός φορέας ΑΟΚ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΟΚ, από τα 18,6 εκατομμύρια ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία σε νοσοκομεία και κλινικές κάθε χρόνο, 190.000 αναφέρουν σφάλματα κατά την διάρκεια της θεραπείας. Από αυτά, περίπου 19.000 έχουν μοιραίες συνέπειες, ενώ ο αριθμός των περιστατικών στα οποία διαπιστώνονται γενικώς λάθη τα οποία θα έπρεπε να αποφευχθούν ανέρχεται σε 360.000-720.000. Τα ιατρικά λάθη αφορούν από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και συνταγογράφηση λάθος φαρμάκου έως και ξεχασμένα αντικείμενα στο σώμα του ασθενούς έπειτα από χειρουργική επέμβαση, αναφέρεται στην έκθεση. «Περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από ιατρικά λάθη, παρά από τροχαία δυστυχήματα», τονίζει ο ΑΟΚ. Πράγματι, ο αριθμός των θυμάτων σε τροχαία στην Γερμανία σπανίως ξεπερνά τους 3.000 νεκρούς ετησίως κατά μέσον όρο, έστω κι αν το 2012 ο απολογισμός με βάση τα επίσημα στοιχεία ανήλθε στους 3.600 νεκρούς.