Εκείνο το ξεδιάντροπο “εγώ” στην πολιτική της χώρας πώς μας μαράζωσε.
Δεν αρνούμαι τις ατομικές ικανότητες, μα η εωσφορική αλαζονεία σε θολώνει, κάνει μόνο λάθη.
«Εγώ ο Κλαύδιος», που έλεγε και ο Ρωμαίος αυτοκράτορας.
Είναι αναμπάμ – παπαντάμ το “εγώ”.
Παρότι η πνοή του ενός θεμελιώνει το όραμα της χώρας, εύκολο πολύ είναι να ξεφύγεις σε μαύρες ατραπούς.
Ο υποσημειούμενος δεν είναι ψυχαναλυτής μήτε παπάς – εξομολόγος· πιστεύει στην ατομική προσπάθεια, μα και θέλγεται από το συλλογικό όραμα, την αμοιβαία πίστη.
Αυτή τη μοναδική εθνική συγκίνηση που προσφέρει η κοινή συμπόρευση.
Αχρηστο το “εγώ”, αν δεν υπάρχει το “εμείς” να το ενστερνιστεί, να μπει στα σπλάχνα του, να γίνει ζωοδότρα, εθνική δύναμη.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.