Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Το Twitch αφαιρεί λογαριασμό της καμπάνιας του Τραμπ

Η δημοφιλής online υπηρεσία για την παρακολούθηση και live streaming gaming broadcasts, Twitch, προχώρησε σε αναστολή ενός λογαριασμού που ανήκει στην εκστρατεία Τραμπ. Η πλατφόρμα έτσι μπαίνει στη μεγάλη λίστα των μέσων δικτύωσης που “πολεμούν” τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος της εταιρείας Twitch που ανήκει στην Amazon (AMZN), δήλωσε στο CNN ότι “δεν επιτρέπεται στην πλατφόρμα η ρητορική μίσους”.

“Σύμφωνα με την πολιτική μας, ο λογαριασμός εκστρατείας του Προέδρου Τραμπ έχει τεθεί σε προσωρινή αναστολή εξαιτίας σχολίων που έγιναν, ενώ το προσβλητικό περιεχόμενο έχει αφαιρεθεί”, δήλωσε η Brielle Villablanca, εκπρόσωπος του Twitch.

Αφορμή για την οποία η πλατφόρμα προχώρησε στην αναστολή του εν λόγω λογαριασμού αποτελεί ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από ομιλία του Τραμπ το 2016 στην οποία αποκαλούσε τους Μεξικανούς “βιαστές και εγκληματίες”.

Η απόφαση του Twitch ήρθε λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι εντείνει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στην πλατφόρμα του.

Η εκστρατεία Τραμπ δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής το γεγονός.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες