Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Το Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων τροφίμων για το “Μαρκοπούλου”

«Το στρατόπεδο Μαρκοπούλου να επιστραφεί και να αποδοθεί στους κατοίκους των Χανίων» ζητά μέσω σχετικής ανακοίνωσης η διοίκηση του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανίων, η οποία δηλώνει πως στηρίζει τον χανιώτικο λαό που θέλει το πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου να γίνει χώρος αστικού πράσινου.

Ειδικότερα, αναφέρει:

«Η μεγάλη έλλειψη πάρκων που υπάρχει στην πόλη μας στερεί από τον χανιώτικο λαό δυνατότητα ποιοτικού χρόνου για εμάς και τα παιδιά μας. Ο χώρος του πρώην στρατοπέδου βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης οξβσε μια ήρεμη συνοικία με πολλές οικογένειες. Η όποια ενέργεια μετατροπής σε χώρο στάθμευσης ακόμα και προσωρινά μας βρίσκει παντελώς αντίθετους .
Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στα Χανιά μπορεί να λυθεί με την δημιουργία των τριών περιφερειακών πάρκινγκ που έχει προτείνει η δημοτική αρχή, που μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιήσει καμία ενεργεία.
Καλούμε τους εργαζομένους στα τρόφιμα και όλους τους κατοίκους της πόλης να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Ζητάμε:

  • Το στρατόπεδο Μαρκοπούλου να παραχωρηθεί στο Δήμο Χανίων ΔΩΡΕΑΝ. Ο στρατός έχει την υποχρέωση να επιστρέψει το χώρο  στους πολίτες των Χανίων. Είναι αδιανόητο να μεθοδεύεται η αγορά από το Δήμο ενός δημόσιου κτήματος, σε οποιοδήποτε μη συμβολικό τίμημα, επιπλέον διότι κάτι τέτοιο θα δικαιολογήσει εμπορευματικές χρήσεις στο χώρο μελλοντικά.
  • Να καταργηθούν οι συντελεστές δόμησης και κάλυψης που έχουν ψηφιστεί με την 2/2023 Απόφαση  του δημοτικού  συμβουλίου, καθώς και οι χρήσεις που δεν έχουν σχέση με το πράσινο. Να χαρακτηρισθεί ολόκληρος ο χώρος ως χώρος «Αστικού Πρασίνου».
  • Μέχρι την ολοκλήρωση της μελέτης να σταματήσει κάθε εργασία εντός του στρατοπέδου, ειδικά οι διαμορφώσεις για τη δημιουργία χώρου «προσωρινής» στάθμευσης, να απομακρυνθούν οι επικίνδυνες κατασκευές και υλικά όπως αμίαντος, συρματοπλέγματα, περιφράξεις και να αποδοθεί ο χώρος του στρατοπέδου στη γειτονιά».

Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα