Τετάρτη, 12 Μαΐου, 2021

Το σκηνικό

Το σκηνικό των πολιτικών δραστηριοτήτων τελευταία είναι άψογο. Καλυτερεύει μέρα με την μέρα. Και ακολουθεί κατά γράμμα όλους τους κανόνες της σύγχρονης σκηνοθεσίας. Αξίζει συγχαρητήρια. Να δείτε ότι θα αποτελέσει μάθημα στις σχολές θεατρικών σπουδών και σκηνοθεσίας στο μέλλον. Έχουν αρχίσει να το ζηλεύουν και οι πιο αξιόλογοι παγκοσμίως άνεργοι σήμερα σκηνοθέτες των ριάλιτυ σώου.

Να δείτε ότι μετά την καραντίνα θα απολαύσουμε ταινίες και παραστάσεις, ιδιαίτερου κάλλους και τέχνης, που θα μας εκπλήξουν. Η υποκριτική θα ξεπεράσει τα όριά της, το styling θα ανανεωθεί, η αλήθεια με το ψέμα θα ανακατεύονται σε ένα υπέροχο κοκτέιλ, με συστατικά ομογενοποιημένα και αδιευκρίνιστα. Θα παίζουν ηθοποιοί γιατροί, επιστήμονες, πολιτικοί, φαρμακευτικές και πολεμικές βιομηχανίες. Οι φαρμακευτικές θα υπηρετούν την υγεία και οι πολεμικές την ειρήνη και θα πείθουν.

Και όλη αυτή η πρόοδος της έβδομης τέχνης, θα προκύψει από το μάθημα σκηνικού που στήνεται από αυτούς που προσπαθούν εναγωνίως, να αποδείξουν ότι όλα είναι υπό έλεγχο. Μας πείσατε, υποκλινόμαστε στην πειθώ που αποφέρει η σκηνοθεσία από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη και από την Ικαρία μέχρι την Κέρκυρα.

Αλήθεια, έπρεπε να στηθεί αυτό το πολιτικό σκηνικό βρε σκηνοθέτες, για να μας παρουσιάσετε κάτι καλό; Ποιος Ντοστογιέφσκι και ποιος Τσέχωφ και ποιο θέατρο του παραλόγου. Εδώ μιλάμε για εκσυγχρονισμένη τέχνη του παραλόγου. Λοιπόν θα σας δώσω ένα σενάριο τσάμπα, ακούστε το.

Ένα κακομοίρη φουκαρά που φυλάει Θερμοπύλες σε ένα ακριτικό νησί, και η περιουσία του είναι μικρότερης αξίας από ένα κουστούμι Armani, τον πλησιάζει ο Armanis και του λέει. Θα σου λύσω όλα τα προβλήματα που έχεις, και ο κακομοίρης του απαντάει. Δεν έχω προβλήματα, την ησυχία μου θέλω και να κάνεις λίγο πιο δεξιά η πιο αριστερά δεν με νοιάζει, γιατί μου κρύβεις τον ήλιο. Τότε ο Armani που δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς γίνεται, ακολουθώντας όμως απαρέγκλιτα το σενάριο και την σκηνοθεσία, βγάζει από την τσέπη του και του δίνει δώρο ένα αεροπλανάκι rafale.

ΣΗΜ.: Ο άνθρωπος της ιστορίας μας δεν είναι καθόλου φουκαράς, αντίθετα, είναι ενας αξιοπρεπής ευτυχισμένος άνθρωπος. Αλλά έτσι πρέπει να θυσιαστεί στον βωμό της σκηνοθεσίας. Αααα και κάτι τελευταίο. Για τα σκηνικά θα χρειαστείτε ένα ελικόπτερο, ένα πρωθυπουργό, μερικούς παρατρεχάμενους, ένα ακριτικό νησί και επίμονους υποστηρικτές οτι η Ελλάδα και η Τράπεζα της Ελλάδος ανήκει στους Έλληνες.

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες