Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

Το Ράλι Βελγίου στο φετινό καλαντάρι του WRC

Το Βέλγιο θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC), καθώς το Ράλι στην περιοχή Ίπρ προστέθηκε στο καλαντάρι για το 2020. Ο ασφάλτινος αγώνας θα λάβει χώρα το διάστημα 19-22 Νοεμβρίου και θα αντικαταστήσει το Ράλι Ιαπωνίας ως το όγδοο και τελευταίο ράλι της χρονιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιστροφή του Ράλι Ιαπωνίας στο WRC μετά από δεκαετή απουσία ματαιώθηκε, εξαιτίας των πολιτικών περιορισμού εισόδου στα σύνορα που επέβαλε η κυβέρνηση της χώρας, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Μετά την εξέλιξη αυτή, το Βέλγιο θα γίνει η 34η χώρα που θα φιλοξενήσει αγώνα του WRC από τότε που ξεκίνησε το πρωτάθλημα το 1973.

Το Ράλι Βελγίου θα περιλαμβάνει περίπου 300 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών σε τρεις «γεμάτες» ημέρες… δράσης. Το τελευταίο σκέλος του αγώνα, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή 22/11, θα έχει… επίκεντρο την διάσημη πίστα της Φόρμουλα Ένα στο Σπα, καθώς η τελευταία ειδική, η αποκαλούμενη και “Power Stage”, θα περιλαμβάνει το διάσημο κομμάτι της πίστας “Eau Rouge / Raidillon”.

Στο μεταξύ, οι διοργανωτές του Ράλι Ιαπωνίας στρέφουν την προσοχή τους στις προετοιμασίες για τον αγώνα του 2021 που θα διεξαχθεί στις περιοχές Αΐτσι και Γκίφου. Το εν λόγω ράλι είναι ένας από τους εννέα αγώνες που έχουν ήδη επιβεβαιωθεί για το καλαντάρι της επόμενης χρονιάς στο WRC.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα