Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Το πρώτο… καμπανάκι

Τα… όργανα ξεκίνησαν από τη Μύκονο. Στο “νησί των ανέμων” χτύπησε το πρώτο… καμπανάκι με τη λήψη πρόσθετων απαγορευτικών μέτρων, μετά τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοϊού.

Γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά και ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι και σε άλλες περιοχές και άλλα νησιά (μεταξύ αυτών και νομοί της Κρήτης) όπου η επιδημιολογική εικόνα δεν είναι καλύτερη από αυτή της Μυκόνου, καθώς ήδη βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης.

Στην επικαιρότητα, λοιπόν, που εδώ και τόσους μήνες παρέμενε και παραμένει συνεχώς επικεντρωμένη στο θέμα της πανδημίας της Covid-19 και επιπλέον -σήμερα- της μετάλλαξης Δέλτα, έρχεται να προστεθεί το ενδεχόμενο επιστροφής σε περιοριστικά μέτρα.

Πώς να μην περιμένουμε, λοιπόν, ότι θα ληφθούν ανάλογα μέτρα και σε άλλα νησιά, εάν δεν σταθεροποιηθεί το επιδημιολογικό φορτίο και αν δεν μειωθούν τα κρούσματα;

Ανησυχία, προβληματισμός για το αύριο. Και ο ελληνικός τουρισμός, η βαριά βιομηχανία της χώρας μας, να εξακολουθεί να… μετρά πληγές.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα