Λίγες πόλεις έχουν το προνόμιο να έχουν μια παραλία μέσα στην καρδιά της, όπως εμείς εδώ στα Χανιά με τη Νέα Χώρα. Το προνόμιο για να παραμείνει προνόμιο πρέπει να προστατευθεί από ένα πλέγμα νομιμότητας και αισθητικής ολοκλήρωσης.
Στην παραλία της Νέας Χώρας ευτυχώς (ευτυχέστατα θα έλεγα) δραστηριοποιούνται επιχειρηματίες, κάτοικοι αλλά και ξένοι επισκέπτες. Διαθέτουμε δηλαδή το απαραίτητο μείγμα για ν’ αναδείξουμε και να προστατεύοσυμε την όμορφη παραλία.
Λυδία λίθος για να συμβεί αυτό, είναι να εφαρμόζεται η κείμενη νομοθεσία, να υπάρχει ένα ζωτικό σχέδιο αξιοποίησης και μια Δημοτική Αρχή να το υλοποιήσει. Θεωρώ ότι και τα τρία παραπάνω τα διαθέτουμε και δεν περνά από κανενός το μυαλό να παραβεί τον νόμο ή να συμπεριφερθεί στην παραλία σαν επισκέπτης σε τσίρκο.
Εφόσον συμβαίνουν (ή δεν συμβαίνουν;) όλα αυτά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.