Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Το παρασκήνιο και οι νέες εξελίξεις μετά το Καπιτώλιο

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις αλλά και οι επιπτώσεις μετά την προ ημερών εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τράμπ στο Καπιτώλιο.

Ηδη, σύμφωνα με ειδήσεις από κάποια ΜΜΕ που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Deutsche Bank αποστασιοποιήθηκε από αυτόν.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τους New York Times, ο μεγαλύτερος χρηματοπιστωτικός οργανισμός της Γερμανίας αποφάσισε να μην κάνει νέες επιχειρηματικές σχέσεις με τον Τραμπ και τις εταιρείες του.
Ερωτηθείς σχετικά εκπρόσωπος της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη δεν θέλησε να το σχολιάσει, καθώς η τράπεζα, όπως ισχυρίστηκε, δεν σχολιάζει δημοσίως τις σχέσεις της με μεμονωμένους πελάτες.

 

Στο 38ο επεισόδιο, τσαλαβουτάμε στον κόμβο Κλαδισού και στο χωριό των Χανίων με τα 80 σπίτια και τις 50 πισίνες, οδηγούμε με ένα μάτι, βρίσκουμε την ανάπτυξη στο Ηράκλειο και στρατοπεδεύουμε στο Καπιτώλιο.

 

Εκκρεμή δάνεια για ακίνητα

Η Deutsche Bank χορήγησε στον αμερικανό πρόεδρο μεγάλα δάνεια για τη χρηματοδότηση ακινήτων πριν από την προεδρία του. Συνολικά, υπάρχουν ακόμη 340 εκατ. δολάρια σε εκκρεμή δάνεια που οφείλονται για τα επόμενα χρόνια.
Οι Αμερικανοί Δημοκρατικοί προσπάθησαν επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια να διερευνήσουν τις επιχειρηματικές σχέσεις του απερχόμενου προέδρου με την Deutsche Bank.
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανέφερε στις αρχές Νοεμβρίου, επικαλούμενο αποκλειστικές πληροφορίες, ότι η Deutsche Bank έψαχνε ήδη τρόπους για να τερματίσει την επιχειρηματική της σχέση με τον Trump.
Αξίζει εδώ να σημειωθέι ότι μόνο 3 ξενοδοχεία του Trump χρηματοδοτήθηκαν από την Deutsche Bank με 300 εκατ. δολάρια.
Δυσαρέσκεια στους Ρεπουμπλικάνους και μυστικά σχέδια κατά την εισβολή
Στο μεταξύ, αρκετοί είναι οι ρεπουμπλικάνοι που θα ήθελαν να αποχωρήσουν από το κόμμα λόγω Τράμπ, μετά από πολα αυτά τα γεγονότα.
Πάντως, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Washington Post», μια μέρα πριν οι ταραχοποιοί εισβάλλουν στο Κογκρέσο, γραφείο του FBI στη Βιρτζίνια εξέδωσε ρητή εσωτερική προειδοποίηση ότι εξτρεμιστές ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν στην Ουάσινγκτον για να διαπράξουν βία και «πόλεμο», σύμφωνα με έγγραφο που έχει στην διάθεσή της η εφημερίδα , κάτι το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τη δήλωση ανώτερου αξιωματούχου.
Η έκθεση του FBI προειδοποίησε για «πόλεμο» στο Καπιτώλιο, αντικρούοντας ισχυρισμούς ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη διαφαινόμενης βίας
Πληροφορίες έκαναν λόγο και για επικίνδυνα σχέδια, συμπεριλαμβανομένων ατόμων που είχαν στην κατοχή τους χάρτη των σηράγγων του Καπιτωλίου και πιθανά σημεία συγκέντρωσης επίδοξων συνωμοτών.

«Έτοιμοι για πόλεμο»

Το FBI Norfolk είχε λάβει πληροφορίες που αφορούσαν εκκλήσεις για βία με φράσεις όπως «Να είστε έτοιμοι να πολεμήσετε», «γίνετε βίαιοι» και «σταματήστε να το ονομάζετε αυτό πορεία ή διαμαρτυρία» ή «πηγαίνετε εκεί έτοιμοι για πόλεμο». «Φέρνουμε πίσω τον πρόεδρό μας ή πεθαίνουμε», αναφερόταν χαρακτηριστικά.

 

Εντείνεται ο έλεγχος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που οι Δημοκρατικοί σχεδιάζουν να εντείνουν τον έλεγχό τους στο Facebook, το Twitter και άλλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Οι νομοθέτες του κόμματος τις τελευταίες ημέρες κατηγόρησαν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ότι ενεργούν πολύ αργά για να σταματήσουν την online ρητορική μίσους του Τραμπ.
Οι δημοκρατικοί νομοθέτες εδώ και χρόνια καλούν το Facebook, την Google και το Twitter να αναλάβουν δράση με πιο επιθετική προσέγγιση σε ένα ευρύ φάσμα επιβλαβούς περιεχομένου στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους για το διάστημα των εκλογών.

Στοχευμένη εισβολή;

Η δράση λοιπόν των οπαδών του Τράμπ φαίνεται πως ήταν στοχευμένη και με κανέναν τρόπο μη κατευθυνόμενη ή αυθόρμητη.
Φυσικά ο αμερικανός πρόεδρος θα προσπαθήσει να υποβαθμίσει περαιτέρω το θλιβερό αυτό γεγονός και να αποστασιοποιηθεί, παρά το γεγονός ότι η Melania Trump μίλησε ευθαρσώς για «πατριώτες».
Η ρητορική μίσους του αμερικανού προέδρου είχε κάνει την εμφάνισή της με πολλές αφορμές, με κυρίαρχες τις δολοφονίες έγχρωμων από αστυνομικούς το προηγούμενο διάστημα επί θητείας του.
Ρητορικές που αν μη τι άλλο, προκάλεσαν έκπληξη στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.
Τι θα γίνει στην συνέχεια; Κανείς δεν γνωρίζει.

Οι φόβοι με την ορκομωσία

Παραθέτω μόνο κάποιους φόβους που εκφράζονται στην Γερμανία: Λιγότερο από μια εβδομάδα μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας συνεχίζει να προειδοποιεί τους Γερμανούς στις ΗΠΑ για βίαιες διαδηλώσεις – και μάλιστα σε ολόκληρη τη χώρα.
Η κατάσταση ασφαλείας, δηλώνουν, μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, ειδικά έως ότου ορκιστεί ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις ταξιδιωτικές οδηγίες στο Διαδίκτυο που ενημερώθηκαν την Τρίτη.
«Πρέπει να υπολογίσουμε με βίαιες διαμαρτυρίες και ταραχές στην Ουάσιγκτον και σε ολόκληρη τη χώρα, ειδικά στις μητροπόλεις και τις πρωτεύουσες των 50 Πολιτειών», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Πάντως ο Τράμπ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για υποκίνηση της εισβολής στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον από τους ριζοσπάστες υποστηρικτές του, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους.
Με λίγα λόγια, όλα μέλι – γάλα και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, που λέμε. Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες