Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Το Netflix ετοιμάζει μέτρα κατά του διαμοιρασμού κωδικών

Δοκιμές ως προς μέτρα κατά του διαμοιρασμού κωδικών πραγματοποιεί το Netflix: Κάποιοι χρήστες ανέφεραν ότι στις οθόνες τους είδαν το μήνυμα «Εάν δεν ζείτε με τον κάτοχο αυτού του λογαριασμού, χρειάζεστε τον δικό σας λογαριασμό για να συνεχίσετε να παρακολουθείτε».

Όπως μεταδίδει η Ναυτεμπορική, εκπρόσωπος του Netflix είπε στο BBC πως «αυτό το τεστ είναι σχεδιασμένο για να βοηθήσει στο να διασφαλιστεί πως οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν λογαριασμούς Netflix έχουν την άδεια να το κάνουν».

Δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση ως προς το αν η εταιρεία θα προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες σε ολόκληρο το δίκτυό της. Στο πλαίσιο της δοκιμής αυτής οι χρήστες μπορούν να επιβεβαιώσουν εάν τους επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό μέσω ενός κώδικα, που αποστέλλεται μέσω μηνύματος ή email.

To Netflix προσπαθεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των «αντικανονικών» χρηστών, αν και είναι ασαφές πόσοι χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του παραβιάζοντας τους όρους χρήσης.

Πλατφόρμες streaming όπως το Netflix, το HBO Go, το Amazon Prime και το Disney+ επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν πολλαπλά προφίλ εντός λογαριασμού, μα οι όροι και οι συνθήκες διευκρινίζουν πως η χρήση τους επιτρέπεται μόνο από τους ανθρώπους του νοικοκυριού.

Κατά τη διάρκεια ενός webcast του 2016, ο Ριντ Χέιστινγκς, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Netflix, είπε ότι ο διαμοιρασμός κωδικών είναι κάτι με το οποίο πρέπει να μάθεις να ζεις, επειδή υπάρχει τόσο πολύ νόμιμος διαμοιρασμός κωδικών, όπως το να το μοιράζεσαι με τον/ την σύζυγο, με τα παιδιά σου, οπότε δεν υπάρχει ξεκάθαρη γραμμή και τα πάμε καλά ως έχει».

Τον Οκτώβριο του 2019 ο Γκρεγκ Πίτερς, chief product officer, είπε ότι η εταιρεία εξετάζει το θέμα του διαμοιρασμού κωδικών, μα είπε ότι δεν είχε «μεγάλα σχέδια να ανακοινώσει» εκείνη τη στιγμή για το αν κάνει κάτι διαφορετικό.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα