Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης στο 2ο Διεθνές Τριήμερο Ναυτικού Μοντελισμού

Στο Διεθνές Ναυτικό Μουσείο του Αμβούργου πραγματοποιήθηκε στις 16-18 Σεπτεμβρίου 2022 με μεγάλη επιτυχία το 2ο Διεθνές Τριήμερο Ναυτικού Μοντελισμού – Έκθεση (2th International Ship modeling Days), στο οποίο συμμετείχε το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, αποτελώντας το μοναδικό Ναυτικό Μουσείο από την Ελλάδα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του.
Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις 11:00 πμ πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης με μαζική προσέλευση κόσμου. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ναυτικού Μουσείου Αμβούργου κ. Peter Tamm jun. και εν συνεχεία σύντομη ομιλία παρέθεσε ο Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης κύριος Εμμανουήλ Πετράκης Αρχιπλοίαρχος (Μ) Π.Ν. ε.α.

Το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης ήταν το επίτιμο μουσείο από έναν σύνολο 60 εκθετών από 40 διαφορετικά κράτη του κόσμου με τουλάχιστον 210 διαφορετικά εκθέματα.

Στη συνέχεια η μητέρα του Προέδρου του Διεθνούς Ναυτικού Μουσείου Αμβούργου κυρία Tamm και ο Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης από κοινού έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Αρχηγών του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος Ελλάδας, των εκεί τοπικών αρχών και αρκετών προσκεκλημένων Ελλήνων κατοίκων της Γερμανίας.

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 στις 11:00 πμ στην αίθουσα ομιλιών του Μουσείου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση από το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης προβάλλοντας τόσο την πόλη μας όσο και το ιστορικό ανακατασκευής του Αντιπροσωπευτικού Ομοιώματος του πλοίου Μινωικής περιόδου, που εκτίθεται στον χώρο του Νεωρίου-Moro (Μόνιμη Έκθεση Αρχαίας και Παραδοσιακής Ναυπηγικής). Το μοντέλο του πλοίου μαζί το μοντέλου του Τορπιλοβόλου 11, αποτελέσαν τα εκθέματα, με τα οποία συμμετείχε το Μουσείο μας στην έκθεση.
Το Διεθνές Ναυτικό Μουσείο Αμβούργου διέθεσε και τους 9 ορόφους του για να φιλοξενήσει τους εκθέτες με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν τόσο την περιοδική έκθεση όσο και την καταπληκτική μόνιμη συλλογή του μουσείου. Τα μοντέλα πολεμικών και εμπορικών πλοίων ξεπερνούν τις 70.000 σε αριθμό, ενώ θαλασσογραφίες και απεικονίσεις ναυμαχιών μεγάλων ζωγράφων του 17ου αιώνα, όπως ο Βίλλεμ βαν ντε Βέλντε συμπληρώνουν τα επιβλητικά εκθέματα ενός από τα μεγαλύτερα ναυτικά μουσεία του κόσμου.
Με την υποδοχή, ξενάγηση και ενδελεχών συζητήσεων μεταξύ των προέδρων των δύο μουσείων αναπτύχθηκαν ισχυροί φιλικοί δεσμοί, που έχουν σαν κοινό παρανομαστή την ανάδειξη της Ναυτοσύνης και της Ναυτικής παράδοσης γενικότερα.
« Η συμμετοχή του Μουσείου στην έκθεση αυτή συνάδει με τον καλύτερο τρόπο στην προσπάθεια, που καταβάλλεται τα τελευταία χρόνια για τη διατήρηση και την προβολή της Ναυτικής μας παράδοσης και της Ιστορίας του τόπου μας. Οι άριστες φιλικές σχέσεις, που δημιουργήθηκαν εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν έναν στιβαρό πυλώνα για μια ανάλογη συνέχεια» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα