Για τους διορισμούς των διοικητών και υποδιοικητών στα Νοσοκομεία όλης της χώρας ο εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης δήλωσε: «Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύεται “επιτελικότατη” στο διορισμό ημετέρων, με τρόπο μάλιστα σκανδαλωδώς απροκάλυπτο. Όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη -μεταξύ των οποίων η λεγόμενη αξιοκρατία και η “αποκομματικοποίηση” του κράτους- πηγαίνουν μέρα με τη μέρα “περίπατο” άλλοτε για τα μάτια της Τρόικας, άλλοτε για της παρασιτικής ολιγαρχίας και άλλοτε πάλι για αυτά των κομματικών της στελεχών. Ούτε για τα μάτια του κόσμου δεν κρατάει τα προσχήματα η Κυβέρνηση της ΝΔ η οποία μη έχοντας καν συμπληρώσει 5 μήνες στη διακυβέρνηση του τόπου, έχει ήδη καταφέρει να σπάσει κάθε “ρεκόρ βολέματος” κομματικών ημετέρων. Φανταστείτε δηλαδή τι θα είχε γίνει αν δεν ήταν και αντι-κρατιστές. »
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.