Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Το μακιγιάζ της “Μικρής Μαρίας”

Απ’ τον 15αύγουστο και μέχρι τώρα ασχολούνται τα μέσα μαζικής δικτύωσης της Ευρώπης με την ιστορία του «θανάτου της μικρής Μαρίας» σε μια νησίδα του Έβρου. Πρόκειται για ένα καλά μελετημένο “Fake news”, μια στημένη υπόθεση 38 μεταναστών, μια νέου είδους πρόκληση που δεχθήκαμε απ’ την Τουρκία.

Η εν λόγω νησίδα χαρακτηρίζεται ως “αμμονησίδα”, όπως ανακοινώθηκε απ’ τις ελληνικές στρατιωτικές αρχές, και ανήκει στην τουρκική επικράτεια. Εκεί στοιβάζονταν οι μετανάστες την ημέρα, μήπως παρασυρθούν οι Έλληνες συνοριοφύλακες για τη διάσωσή τους, και τη νύχτα τους απέσυραν. Σκεφθείτε αν λειτουργούσαμε ανθρωπιστικά και σπεύδαμε να τους σώσουμε, όχι μόνο διπλωματικό αλλά και στρατιωτικό επεισόδιο θα μπορούσε να δημιουργηθεί. Οι ελληνικές Αρχές σ’ αυτή την περίπτωση φάνηκαν φειδωλές στις κινήσεις τους.
Οι μαρτυρίες ενός Σύρου πρόσφυγα σοκάρουν. Περιέγραψε τη μεθοδολογία που ακολουθούν οι πληρωμένοι διακινητές μέσω μιας γυναίκας ονόματι Μπαϊντά, η οποία βρισκόταν στην αμμονησίδα. Έστελνε εικόνες και μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και καθοδηγούσε τους μετανάστες πώς θα κινηθούν για να μπουν στο ελληνικό έδαφος με το μοναδικό κινητό που είχε στην κατοχή της. Η εν λόγω σκηνοθέτησε τη χρήση «μέικ απ», για να φαίνεται «η μικρή Μαρία» νεκρή και να πουν ότι πέθανε από τσίμπημα σκορπιού.

Η Μπαϊντά ζει στη Γερμανία και πιστεύεται ότι συμμετέχει σε σκοτεινά σχέδια που εξυφαίνονται διά των μεταναστών εναντίον της Ελλάδος και της Ευρώπης προς όφελος της Τουρκίας. Δεν αποκλείεται η σύμπραξη ελληνικών με τουρκικά κυκλώματα που εργαλειοποιούν απελπισμένους ανθρώπους, αφού πρώτα τους απομυζήσουν τις οικονομίες τους, σπρώχνοντας τους μέσω Ελλάδος από ξηρά και θάλασσα προς την Ευρώπη. Σημειωτέον ότι τον τελευταίο καιρό μπαίνουν στην Ελλάδα περί τους 500 μετανάστες την ημέρα από 5 σημεία μεταξύ Σουφλίου και Σιδηροκάστρου, που δεν μπορούν οι συνοριοφύλακες να διαφυλάξουν ταυτοχρόνως. Προβλέπεται ότι μετά την ολοκλήρωση κατασκευής του φράχτη, “Σχέδιο Ακρίτας”, και την πρόσληψη 150 ακόμα συνοριοφυλάκων, θα σταματήσει η λαθρομετανάστευση, αν και οι διακινητές έχουν ανακαλύψει νέες διόδους, να τους μετακινούν μέσω Βουλγαρίας απ’ τον ορεινό όγκο της Ροδόπης.
Εξ όσων αναφέρονται ανωτέρω, συμπεραίνεται αναμφιβόλως ότι το βαθύ τουρκικό κράτος βρίσκεται πίσω απ’ το οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας. Ωστόσο, αντιπρόσωποι και πρέσβεις ευρωπαϊκών χωρών που βρέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη ενημερώθηκαν για την προβοκατόρικη ιστορία της «μικρής Μαρίας», που σκηνοθέτησαν την εμφάνιση της να φαίνεται νεκρή χρησιμοποιώντας μακιγιάζ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα