Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Το μαγαζάκι του 2ου ΕΠΑΛ Χανίων

Ρούχα κάθε είδους, για μικρούς και μεγάλους, καλοκαιρινά και χειμωνιάτικα, όλα σε εξαιρετική κατάσταση από τους μαθητές για τους μαθητές στο… “Τσαφ-Τσουφ” το κατάστημα των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Χανίων.
Ένα κατάστημα με μεταχειρισμένα ρούχα που συμπληρώνει το δεύτερο χρόνο λειτουργίας του με πολύ μεγάλη επιτυχία στο χώρο του 2ου ΕΠΑΛ.
Η Χριστίνα, μαθήτρια του σχολείου και υπεύθυνη του καταστήματος μας δείχνει μια σειρά από ρούχα που είναι στις κρεμάστρες. «Όλα είναι σε πολύ καλή ποιότητα. Τα φέρνουν οι μαθητές από τα σπίτια τους και τα αγοράζουν πάλι μαθητές» μας εξηγεί.
«Τα παιδιά φέρνουν ρούχα από τα σπίτια τους στο μαγαζάκι και αυτά στη συνέχεια πωλούνται σε όποιον θέλει. Τα περισσότερα κοστίζουν 1 ευρώ το κομμάτι, δίνονται δηλαδή σε πολύ χαμηλή τιμή, όμως τα χρήματα που συγκεντρώνονται μας βοηθούν πάρα πολύ. Τα χρησιμοποιούμε για να ενισχύουμε μαθητές που δεν έχουν χρήματα, να πληρώνουμε πχ. το εισιτήριο τους για μια εκδρομή με το σχολείο που δεν μπορούν να πάνε. Το σημαντικό είναι ότι τα παιδιά το έχουν αγκαλιάσει πολύ το “Τσαφ Τσουφ και το στηρίζουν» δηλώνει ο κ. Θοδωρής Ψαράκης, διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ.
Το μαγαζάκι λειτουργεί σε ένα από τα υπόγεια του σχολείου. Οι μαθητές απομάκρυναν από μέσα τα άχρηστα πράγματα, το καθάρισαν, το έβαψαν και το διαμόρφωσαν κατάλληλα ώστε να έχουν ένα αξιοπρεπή χώρο.
Καθοριστική ήταν η συμβολή της εκπαιδευτικού του σχολείου κ. Ελένης Κωτσάκη που ενέπνευσε τα παιδιά να στήσουν το “Τσαφ Τσουφ”, να το γεμίσουν πράγματα και να αγοράζουν από αυτό.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα