Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Το κοινοτικό διαµέρισµα Πλατανιά αλλάζει

Κύριε διευθυντά,

το κοινοτικό διαµέρισµα Πλατανιά αλλάζει: Αλλάζει µε ένα σχέδιο ολιστικής αναµόρφωσης της κοινότητας Πλατανιά, µε γνώµονα την αισθητική αναβάθµιση, την βιώσιµη κινητικότητα και µε έµφαση σε χώρους για περπάτηµα και αναψυχή.
Αναλυτικά:
1] Αντιπληµµυρική µελέτη
Για πρώτη φορά ∆ήµος Πλατανιά προληπτικά προσπαθεί να διορθώσει τα κακώς κείµενα δεκαετιών, ολοκληρώνοντας ολιστική µελέτη απορροής οµβρίων – αντιπλυµµηρική θωράκιση σε όλο το εύρος της ∆Κ Πλατανιά για χρηµατοδότηση, µελέτη προϋπολογισµού περί τα 7 εκ. ευρώ. Το έργο αυτό θα συνδυαστεί µε αναβαθµίσεις δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης και αστική ανάπλαση.
2] Υπογειοποίηση καλωδίων ∆ΕΗ προϋπολογισµού 1.200.000,00 ευρώ
Από ξενοδοχείο ‘‘Μαρίκα’’ έως το ξενοδοχείο ‘‘Ideal’’ υπογειοποιούνται τα καλώδια και φεύγουν οι στύλοι του ρεύµατος, εξασφαλίζοντας έτσι περισσότερο χώρο περπατήµατος. Το έργο ξεκινάει µετά το τέλος της τρέχουσας τουριστικής περιόδου από τον ∆Ε∆∆ΗΕ, έργο που θα αλλάξει την όψη του Πλατανιά.
3] Ανάπλαση περιοχής γηπέδου έως το κοινοτικό κατάστηµα-ΠΕΟ
Υλοποιείται η βιοκλιµατική ανάπλαση, ένα έργο προς δηµοπράτηση προϋπολογισµού 1,5 εκ και έχοντας εξασφαλίσει ήδη την χρηµατοδότηση. Ξεκινάει το έργο τους εποµένους µήνες και περιλαµβάνει νέα µεγάλη παιδική χαρά, γήπεδο 5χ5, θεατράκι, χώρο υπαίθριου γυµναστήριου και χώρο στάθµευσης.
4] Ανάπλαση εσωτερικού οδικού δικτύου ∆Τ Πλατανια για την βελτίωση της προσβασιµότητας και της ασφάλειας
Εννέα στενά στον άνω και κάτω Πλατανιά αλλάζουν. Περιλαµβάνεται χώρος µικρής παιδικής χαράς στον χάντακα και χώρος στάθµευσης. Η µελέτη είναι ώριµη και υπάρχει προφορική δέσµευση χρηµατοδότησης.
5] Περιπατητικό µονοπάτι και λόφοι του Πλατανιά: Άνω Πλατανιάς-∆ρακιανά-Άνω Πλατανιάς, µήκους περίπου 7,5 χλµ., ολοκληρωµένο.
6] Ένταξη έργου αποµάκρυνσης επικίνδυνου βράχου στον Πλατανιά, µε χρηµατοδότηση 900.000 ευρώ
Τεράστιας σηµασίας για την πολιτική προστασία. Μόλις εµφανίστηκε το πρόβληµα έγιναν άµεσα οι σχετικές µελέτες και διεκδίκησε ο δήµος χρηµατοδότηση για την αποµάκρυνση του βράχου, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και ήδη πριν λίγες µέρες βρέθηκε και η χρηµατοδότηση.
6] Υπαίθρια διαφήµιση – φωτεινές επιγραφές [έτοιµη µελέτη]
7] ∆ιαβούλευση για την µελέτη διατήρησης και ανάδειξης ιδιαίτερων χαρακτηριστικών παλαιού χωριού Πλατανιά
8] Ωρίµανση µελετών ΣΒΑΚ
Ο ∆ήµος Πλατανιά υλοποίησε καινοτόµο ερευνητικό πρόγραµµα για την βιώσιµη κινητικότητα. Ενδεικτικά αναφέρουµε το παραλιακό µονοπάτι, µε την διαδροµή δίπλα στη ακτή και την δηµιουργία παράπλευρης οδού.
9] Ασφαλτόστρωση προς ∆ρακιανά και αναβάθµιση πάρκου ∆ρακιανών, ολοκληρωµένο έργο
Προς υλοποίηση είναι τα εξής έργα:
1] ∆ιαµόρφωση χώρων στάθµευσης
2] Ανάπλαση πλατείας µε ψηφιδωτό 
3] Απόκτηση κτηρίου συνεταιρισµού για την δηµιουργία χώρου πολιτισµού
4] ∆ηµοτική αστυνοµία
Γι’ αυτά τα έργα πνοής για τον Πλατανιά, αλλά και όσα θα ακολουθήσουν, για το όραµα µας να αλλάζει προς το καλύτερο και να αναπτύσσεται ο ∆ήµος µας.

Οι δηµοτικοί σύµβουλοι της ∆.Ε. Πλατανιά και ο Προέδρος του τοπικού συµβουλίου Πλατανιά µε τον συνδυασµό ‘‘Αυτοδιοικητική Συνεργασία Πολιτών’’ Γιάννη Μαλανδρακη


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα