24.4 C
Chania
Πέμπτη, 26 Ιουνίου, 2025

Το Ιράν διαψεύδει ότι εκτόξευσε πυραύλους εναντίον του Ισραήλ

Το Ιράν διέψευσε σήμερα ότι εκτόξευσε πυραύλους προς το ισραηλινό έδαφος «στη διάρκεια των τελευταίων ωρών», όπως το κατηγόρησε το Ισραήλ μετά την ανακοίνωση μιας κατάπαυσης του πυρός από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού «διέψευσε την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν προς τα κατεχόμενα (σ.σ.: από το Ισραήλ) εδάφη στη διάρκεια των τελευταίων ωρών», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Το Ισραήλ θα «απαντήσει με σφοδρότητα στην παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός από το Ιράν», είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατς, κάνοντας λόγο για νέα πυραυλικά πυρά.

Εξάλλου το ιρανικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας διαβεβαίωσε σήμερα ότι «εξανάγκασε» το Ισραήλ να «παύσει μονομερώς» τον πόλεμο, προειδοποιώντας ότι η Ισλαμική Δημοκρατία παραμένει «σε συναγερμό» και ότι είναι έτοιμη «να απαντήσει σε κάθε επίθεση».

Επικαλούμενη «ένα θείο δώρο», η ανακοίνωση του Συμβουλίου κάνει λόγο για «μια νίκη και ένα θρίαμβο που εξανάγκασε τον εχθρό να μετανιώσει, να αποδεχθεί την ήττα και να παύσει μονομερώς την επίθεσή του».

Το ιρανικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας προσθέτει ότι το Ιράν «δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη στους εχθρούς» και «κρατάει το δάχτυλο στη σκανδάλη για μια αποφασιστική απάντηση, η οποία θα κάνει να μετανιώσει οποιονδήποτε εξαπολύσει επίθεση» εναντίον του.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα