Μερικές φορές (σχεδόν πάντα μάλλον) είναι ν’ απορείς με τις δημόσιες τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών στα Χανιά για το Υπερταμείο. Το ρεπορτάζ των “Χ.Ν.” ήταν κατατοπιστικό. Υποθηκεύουν γη με αξία.
Η κα Ντ. Μπακογιάννη στην τελευταία συζήτηση στην Βουλή για την ΕΤΑΔ είχε δηλώσει ότι «φοβούμαι πως κινείται στα όρια της εθνικής προδοσίας». Ο γράφων δεν πιστεύει ότι σήμερα υπάρχουν προδότες πολιτικοί.
Χαριτόβρυτοι, όμως, υπάρχουν.
Διότι δεν εξηγείται διαφορετικά η ηθελημένη οσφυοκαμψία, που την “πουλάς” ως κόκκινη γραμμή. Παλαιότερα ο προπονητής Νίκος Αλέφαντος έλεγε το αμίμητο «κερδάμε, ρε κερδάμε…» και τρώγαμε πέντε. Βασικά μας… τρώγανε με τα μάτια τους από τ’ αποδυτήρια.
Οταν πετάς, κατά σύστημα, την μπάλα στην εξέδρα -και δεν μιλάς για την ουσία- τότε είναι και η πολιτική ποδόσφαιρο,
Για τις εκτάσεις των Χανίων που θα αξιοποιηθούν από το Υπερταμείο (ΕΤΑΔ), ταιριάζει μια φράση ενός Αγγλου διανοητή: «Τα λάθη είναι ανθρώπινα· μερικοί, όμως, είναι πιο “άνθρωποι” από τους άλλους».
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.
Αυτό που συμβαίνει είναι το εξής: Οι υπουργοί των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι τριτοκλασάτοι πολιτικοί που έπαιξαν ενάντια της παγκόσμιας ελίτ της πολιτικής και διπλωματίας – αυτοί τους έφεραν στα όρια τους, τους ζάλισαν, τους παγίδεψαν ώσπου να μην ξέρουν πια ποιοι είναι, τι θέλουν και τι ψάχνουν. Για να μην πνιγούν και να μείνουν στην εξουσία υπογράφουν τώρα τα πάντα χωρίς καν να καταλαβαίνουν τι κάνουν. Έχασαν 30-0. Είναι πλέον ταπεινωμένες μαριονέτες των Θεσμών. Η Ελλάδα δεν έχει πλέον φωνή. Προς τα έξω έχουν λοιπόν παραδοθεί, είναι εξουσιομανείς δούλοι, προς τα μέσα θα κάνουν ό. τι αρλούμπα μπορούν για να φανούν πως είναι κάποιοι: Θα διαλύσουν π.χ. την Παιδεία. Θα αρχίσουν να παίζουν με το σύνταγμα και τον εκλογικό νόμο.Τα λέγαμε τότε πως βάζει ο κόσμος άσχετους γραφικούς και διψασμένους για εξουσία ανθρώπους να καταστρέψουν την χώρα, μα ποιος μας άκουγε;