Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Το επόμενο βήμα για το αεροδρόμιο μετά την έρευνα της Επιτροπής Αναφορών

Εμπλοκή ή τυπική διαδικασία; Ο λόγος για την αποδοχή της προσφυγής που κατέθεσε η ΟΣΥΠΑ ενάντια στην εκχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων , μεταξύ αυτών και του “Δασκαλογιάννης”. Δύο ευρωβουλευτές (και μέλη της συγκεκριμένης Επιτροπής) μιλούν στα “Χ.ν.” και εξηγούν τι ακριβώς σηματοδοτεί η εξέλιξη αυτή.

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ…»

2«Το σύνηθες είναι ότι καλούν εκπροσώπους της αναφοράς και γίνεται συζήτηση. Υπάρχουν περιπτώσεις που το ελέγχουν ένα βήμα παραπέρα και στην περίπτωση στην οποία αναφέρεστε αυτό συμβαίνει», σχολίασε στα “Χ.ν.” το μέλος της Επιτροπής, Κύπριος ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Τάκης Χατζηγεωργίου.
Σε ερώτημα των “Χ.ν.” για το αν πρόκειται για μια τυπική διαδικασία ή ουσιαστική εξέλιξη, ο κ. Χατζηγεωργίου ήταν ξεκάθαρος: «Δεν είναι κάτι τυπικό, αλλά κάτι σημαντικό. Η περαιτέρω διερεύνηση σημαίνει ότι υπάρχει κάτι». Επιμείναμε ρωτώντας τον Κύπριο ευρωβουλευτή αν αυτή η αποδοχή της προσφυγής σημαίνει πως η επιτροπή βλέπει κάτι που εκ πρώτης όψεως φαίνεται προβληματικό. «Προφανώς» απάντησε.

«ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ»
sakorafaΑντίστοιχο ερώτημα θέσαμε και στην Ελληνίδα ανεξάρτητη ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα, η οποία ξεκαθάρισε πως «δεν σταματά η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης καθώς η επιτροπή δεν έχει δικαιοδοσία να λάβει προσωρινά μέτρα μέχρι να ερευνήσει την υπόθεση». Σημείωσε όμως ότι «έχει μεγάλη σημασία η απόφαση της επιτροπής αναφορών γιατί σηματοδοτεί τη σοβαρότητα με την οποία βλέπει την προσφυγή της ΟΣΥΠΑ. Η εξέταση σε βάθος δεν δημιουργεί καμία βεβαιότητα ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Αντίθετα, δημιουργεί έντονες αμφιβολίες. Ας σημειωθεί ότι σπάνια μπαίνει η Επιτροπή σε αυτή τη διαδικασία αν δεν έχει ενδείξεις ότι κάπου υπάρχει πρόβλημα, ή κάτι χρίζει περαιτέρω διερεύνησης». Η κα. Σακοράφα υπενθύμισε πως η Επιτροπή έχει παρέμβει με αντίστοιχο τρόπο τόσο στο ζήτημα του Ελληνικού, όσο και στις Σκουριές. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, η επιτροπή θα βγάλει πόρισμα και θα δώσει οδηγίες απευθυνόμενη στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα