Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

Το ενεργειακό κόστος “γονατίζει” τους Δήμους!

«Αυτή τη στιγμή τίθεται θέμα βιωσιμότητας και πραγματικά ύπαρξης των Δήμων. Η αύξηση του ρεύματος είναι απαγορευτική αυτή τη στιγμή για τη βιωσιμότητα της Δημοτικής Επιχείρισης Ύδρευσης Αποχέτευσης Σελίνου (διαχειρίζεται τα αντλιοστάσια). Τριπλασιάζει το κόστος και αν μετακυλήσουμε το κόστος στον πολίτη θα του αυξηθεί το νερό τρεις φορές πιο ακριβό! Πώς θα αντεπεξέλθουμε;» είναι η αγωνία που κατέθεσε στην εφημερίδα μας ο δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου κ. Αντώνης Περράκης.
Και δεν είναι μόνο το ρεύμα για τα αντλιοστάσια… «Πληρώνουμε το ρεύμα για τα σχολεία, και αυτό έχει τριπλασιασθεί. Αν δεν μας ενισχύσουν σοβαρά όχι με “ασπιρίνες” δεν υπάρχει περίπτωση να μπορούμε να ανταποκριθούμε. Εμείς έχουμε κάνει πρόταση στο “Α. Τρίτσης” για να κατασκευάσουμε φωτοβολταϊκό πάρκο αλλά ακόμα και σήμερα να το είχαμε απλά θα μείωνε για λίγο το κόστος» τονίζει ο δήμαρχος.
Και δεν είναι μόνο το ρεύμα είναι και το “τέλος ταφής” που τρέχει από την 1η Ιανουαρίου και αυξάνει τη διαχείριση των απορριμμάτων. Τα συλλογικά όργανα των Δήμων τι κάνουν για όλα αυτά πραγματικά; Θα περιμένουν να “φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο” για να κινηθούν; Όπως μαθαίνουμε το επόμενο διάστημα οι Δήμοι στα Χανιά θα αναλάβουν κάποια πρωτοβουλία αλλά από μόνοι τους σίγουρα δεν αρκούν…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα