Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Το Δημοτικό Γηροκομείο, η “ομερτά”, οι «κανίβαλοι» και οι… ίσες αποστάσεις

Συζήτηση χθες για το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Προς απογοήτευση των παρατάξεων Παπαδογιάννη (φωτ.) και Δαμιανάκη που με τις τοποθετήσεις των επικεφαλής τους, μόνον… “ομερτά” δεν ζήτησαν για το θέμα.
Είναι αλήθεια βέβαια ότι η σιωπή δεν κάνει λάθη. Είναι και βολική για όσους αποφεύγουν να δοκιμάζονται μέσα από δράσεις και συμμετοχή στην καθημερινότητα, όσους φοβούνται να καταπιαστούν με τα μικρά και μεγάλα προβλήματα μιας κοινωνίας. Και το Γηροκομείο Χανίων ήταν αυτές τις μέρες, ένα από τα προβλήματα αυτά. Ποιος έκανε το σωστό και ποιος το λάθος, ας το κρίνει η κοινή γνώμη.

Ο κ. Δαμιανάκης (φωτ.) πάντως, άφησε να εννοηθεί ότι έκαναν λάθος όσοι προχώρησαν σε δηλώσεις για το θέμα! Συνίσταται λοιπόν, σε όσους θα ήθελαν να διατυπώσουν αντίθετη άποψη με αυτή που τα θέλει «όλα καλά κι ωραία» στο Γηροκομείο, να ενημερώνουν πρώτα τον κ. Δαμιανάκη για να μην εκτίθενται! Έτσι, για να μην χαρακτηρίζονται κι ως «κανίβαλοι».
Ερωτήματα ουσιαστικά έθεσαν οι παρατάξεις Βάμβουκα και Αρχοντάκη αλλά και η Λαϊκή Συσπείρωση και ο Σερφείμ Ρίζος, που εξ αρχής είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Απαντήσεις επί της ουσίας από τη Δημοτική Αρχή πάντως δεν πήραν, καθώς ακούστηκαν τα γνωστά περί οδηγιών κ.λπ.

Αυτό που προκάλεσε πάντως ιδιαίτερη εντύπωση, ήταν οι αναφορές του κ. Κουρούση (φωτ.) και του κ. Δαμιανάκη, οι οποίοι μίλησαν για κρούσματα και στατιστικά σε δομές του εξωτερικού, για να καταλήξουν ότι τα κρούσματα και ο ένας νεκρός στο Γηροκομείο Χανίων είναι θετικό αποτέλεσμα, δίνοντας ουσιαστικά, συγχαρητήρια στη Διοίκηση και στη Δημοτική Αρχή!

 

Όσο για τη φωνή δημοτικού συμβούλου που ακούστηκε από τα μικρόφωνα να σχολιάζει στον κ. Κουρούση ότι «έχετε κάνει εργολαβία τη στήριξη του Δήμου», δεν δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξει τις θέσεις του αλλά και την “ταυτότητά” του. Ο κ. Σαρρής πάντως, ως επικεφαλής της παράταξης που συμμετέχει ο κ. Κουρούσης, έσπευσε να διαψεύσει αυτόν τον ισχυρισμό.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες