Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Της πόλης και όχι μόνο

minoan lines

-ΜΕΓΑΛΗ εβδομάδα από χθες και η κανονικότητα κάπως επέστρεψε. Όχι μόνο επειδή πλήθος κόσμου κατακλύζει την αγορά, αλλά και επειδή οι εκκλησίες δέχονται πολύ κόσμο για ένα προσκήνυμα, ένα κερί. Κάθε μέρα είναι τόσο βαριά και πλούσια σε αναγνώσματα, ακρόαμα και θέαμα που κι ο πιο απαιτητικός (ή άπιστος!) θεατής του θείου δράματος, να ικανοποιείται ψυχικά. Μικρή εικόνα από την Κυριακή των Βαΐων στον περικαλλή και κατανυκτικό ναό των Αγίων Αναργύρων (φωτ.) να ετοιμάζεται…
– ΛΙΓΟ πιο έξω από την πόλη, στη Μονή Τζαγκαρόλων, μια από τις αξιολογότερες και πλουσιότερες ιστορικές Μονές των Χανίων, η Άνοιξη έχει μπει για τα καλά (φωτ. δεξιά) προσφέροντάς μας οσμές, εικόνες υπέροχες και υποσχέσεις ευφροσύνης.

της πόλης

– ΔΕΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ μόνο το υπέρ ειρήνευσης των εμπολέμων θαυμάσιο Πασχαλινό μήνυμα/έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου, από τη Ρώμη… Εντύπωση προκαλεί -ευτυχής συγκυρία, άραγε;- ότι 4 γυναίκες, η Σάννα Μάριν από τη Φινλανδία, η Μαγκνταλένα Άντερσον από τη Σουηδία, η Κάγια Κάλας από την Εσθονία και η Ινγκρίντα Σιμονίτε από τη Λιθουανία, όλες τους επικεφαλής των κυβερνήσεών τους, είναι αυτές που κρατούν “σκληρή” γραμμή ενάντια στο Ρώσο πρόεδρο.
Λέτε, τελικά η καταλυτική παρουσία αυτών των γυναικών, να είναι αποτρεπτική για τα χειρότερα στην Ευρώπη; Το ελπίζουμε…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα