Τετάρτη, 12 Μαΐου, 2021

Τήρηση μέτρων στην Κίσσαμο υπό τον φόβο “λουκέτου”

Την ανάγκη τήρησης των μέτρων ώστε να αποφευχθεί η επέκταση του “λουκέτου” στην ενδοχώρα των Χανίων, επισημαίνουν καταναλωτές, επιχειρηματίες και ιδιωτικοί υπάλληλοι στην Κίσσαμο. Τα “Χ.ν” βρέθηκαν στο Καστέλι και συνομίλησαν με πολίτες για την κατάσταση του λιανεμπορίου στην περιοχή τους, η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές με “βαθύ κόκκινο”.

Δημήτρης Μπεντής ιδιωτικός υπάλληλος: «Tα πράγματα είναι δύσκολα για όλους εργαζόμενους και επιχειρηματίες, αλλά πιστεύω ότι θα ανακάμψουμε αν τηρηθούν τα μέτρα προστασίας”.

Γιώργος Σκορδυλάκης επιχειρηματίας: “Όποιος μπορεί να αγοράσει κάτι θα το κάνει αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι, επαγγελματίες και καταναλωτές αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα εξαιτίας αυτής της τραγικής κατάστασης. Θέλω να ελπίζω ότι θα ξεπεραστεί το πρόβλημα της πανδημίας η οποία, δυστυχώς, μέχρι τότε θα έχει προκαλέσει ακόμα περισσότερες “πληγές” στις κοινωνίες με κλείσιμο επιχειρήσεων κυρίως του λιανεμπορίου και επικράτηση ανεργίας. Εμείς εδώ, ευτυχώς δεν περιληφθήκαμε με “κόκκινο” και ίσως να είναι λίγο καλύτερα στις εργασίες μας. Χρειάζεται, όμως μεγάλη προσοχή”.

Γιώργος Κορακάκης επαγγελματίας. “Το λιανεμπόριο θα συνεχίσει να έχει μεγάλο πρόβλημα και στην Κίσαμο παρά του ότι δεν συμπεριληφθήκαμε στις ζώνες υψηλού κινδύνου. Ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες και να έρθει πάλι τουρισμός έστω και με κάποια καθυστέρηση”.

Γεωργία Ξηρουχάκη επιχειρηματίας. “Το λιανεμπόριο σχετικά με το ψάρι πάει σχετικά καλά, αλλά τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για όλους και για εμάς εδώ στην Κίσαμο παρά του ότι δεν μας έθεσαν σε περιοχή υψηλού κινδύνου. Ευελπιστούμε όμως σε καλύτερες μέρες, με το ν’ ανοίξουν όλα τα μαγαζιά, να κινηθεί ελεύθερα ο κόσμος και να έρθει ξανά τουρισμός”.

Αριστερά ο Μανώλης Χριστοφοράκης ιδιοκτήτης οπωροπαντοπωλείου και δεξιά ο Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης καταναλωτής, επεσήμαναν: “ Το λιανεμπόριο είναι στα χειρότερα του και αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο, πολλά από τα μαγαζιά που έκλεισαν δεν πρόκειται ν’ ανοίξουν ξανά. Κάτι πρέπει να γίνει”.
Από την μεριά του ο κ. Χαρτζουλάκης υπογράμμισε: “Η αλήθεια είναι ότι το εμποριο και ειδικά το λιανεμπόριο περνά ακόμα μεγαλύτερη κρίση. Το μέλλον είναι δυσοίωνο και ανησυχώ με τον κορωνοιό. Πρέπει να προσέξουμε”.

Ηλίας Μητρόπουλος καταναλωτής. “ Με τον εγκλεισμό που μας έχουν κάνει λόγω κορωνοιού υπάρχει νέκρα στην αγορά και πολλά παράπονα από αυτούς που έχουν μαγαζιά αφού δεν κυκλοφορούμε όπως πρώτα και έχομε λιγοστέψει την ποσότητα των προϊόντων που καταναλώνουμε. Να ευχηθούμε να τελειώσει αυτή η κατάσταση και να έρθουμε πάλι  στην κανονική ζωή”.

Γιώργος Ανουσάκης επιχειρηματίας, πρώην πρόεδρος εμπορικού συλλόγου Κισάμου. “ Το λιανεμποριο λόγω της κατάστασης με τον κορωνοιό είναι πολύ μεγάλο σε όλη τη χώρα και όπως υπολογίζω θα κλείσουν πολλές μικρές επιχειρήσεις. Εδώ στην Κισαμο για τον δικό μας τον κλάδο  στα τρόφιμα ψιλοδουλεύουμε, αλλά στο γενικότερο κομμάτι του εμπορίου υπάρχει μεγάλο θέμα παρά του ότι το κράτος προσπάθησε να βελτιώσει την κατάσταση μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών και όλα αυτά που συνέβησαν. Το πρόβλημα θα  είναι πολύ μεγάλο και αυτή την χρονιά. Του χρόνου θα είναι καλύτερα αλλά το 2023 θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα”.

Μαρίνα Βρουβάκη ιδιωτικός υπάλληλος. “ Ο κόσμος έχει απελπιστεί όλα είναι ρευστά πλέον η ψυχολογία του κόσμου δεν είναι καλή, δεν υπάρχει μια θετική εξέλιξη και νομίζω ότι έχουμε αρχίσει να χάνουμε την αισιοδοξία μας”.

Τι ισχύσει για τους ναούς στην Κίσσαμο

Ανακοίνωση για τα ισχύοντα μέτρα λειτουργίας των εκεί ιερών ναών, εξέδωσε η Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου, διευκρινίζοντας ότι ισχύουν τα μέτρα που ίσχυαν το τελευταίο διάστημα.
«Οι Ι. Ναοί παραμένουν ανοικτοί δια κατ΄ ιδίαν προσευχή και στις Θείες Λειτουργίες και Ιερές Ακολουθίες της περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η οποία ανοίγει το εσπέρας της Κυριακής, 14 Μαρτίου, με τον Εσπερινό της Συγχωρήσεως, με την συμμετοχή έως και 9 προσώπων» αναφέρει η ανακοίνωση.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες