Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Την εβδομάδα δυο βολές περνά ο ταχυδρόμος…

Κύριε διευθυντά,

έτσι λέγανε μια μαντινάδα, σε κάποια μίζερα χρόνια, μα επί των ημερών μας, τα χρόνια γίνανε πιο μίζερα και την εβδομάδα μια «βολά» περνά ο ταχυδρόμος.

Μου έρχονται τα ωραία “Χανιώτικα Νέα”, 6 φύλλα μαζεμένα κάθε φορά. Θέλω μια μέρα να τα ξεφυλλίσω και οι εφημερίδες της προηγούμενης εβδομάδας, αυτά που γράφουνε δεν είναι πια νέα. Σε κάποια περίπτωση με καλούσαν σε συνάντηση, μα όταν έλαβα το γράμμα, η ημερομηνία της συναντήσεως είχε παρέλθει.

Στον αγροτικό πληθυσμό δεν αναγνωρίζουνε ίσα δικαιώματα και τον παροτρύνουν έμμεσα να εγκαταλείψει τις περιουσίες του και χωριό του και να πάει στη πόλη να πουλά κουλούρια.

Για λόγους αμυντικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς, επιτακτική εθνική ανάγκη επιβάλει να μην αφεθεί η ύπαιθρος να ερημωθεί τελείως.

Η ύπαιθρος παράγει πολίτες παντός καιρού, μα και πρωτοκλασάτα στελέχη για τον στρατό, για την πολιτική και για κάθε πρόοδο.

Το γραφείο ΕΛΤΑ Χ. Σφακίων, είναι επανδρωμένο με δύο άτομα. Το ένα φυσικά διατηρεί ανοιχτό το γραφείο, ενώ το άλλο ανατολικά και δυτικά, σε απόσταση 130 χιλιομέτρων και σε πάνω από 25 χωριά και συνοικίες, πρέπει να εξυπηρετήσει τον κόσμο.

Επιτακτικά επιβάλλεται να απολαμβάνουμε και εμείς τα δικαιώματα μας και δεν ανεχόμαστε να μας θεωρούν παραπαίδια στην ελληνική κοινωνία.

Εν προκειμένω είναι επείγουσα και επιτακτική ανάγκη να επανδρωθεί κανονικά το γραφείο ΕΛΤΑ Χ. Σφακίων.

Κανάκης Ι. Γερωνυμάκης

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες