Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Τιμή στους ευεργέτες

Λάβαμε προ ημερών μία πρόσκληση της Ιεράς Μονής της Αγιάς Τριάδος των Τζαγκαρόλων.

Κυριακή 10 Οκτωβρίου και ώρα 18:00μ.μ. Στη Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων Ακρωτηρίου, θα πραγματοποιηθεί Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου και Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής κ. Δαμασκηνού και στη συνέχεια θα παραταθεί δείπνον προς τιμήν των κυριών Παύλου Χανιωτάκη και Παναγιώτου Ροζάκη, μεγάλων ευεργετών της Ιεράς Μονής μας.

Κατά την τηλεφωνική μας επιβεβαίωση για την παρουσία μας στην εκδήλωση, με τον παλιό μας μαθητή Παναγιώτη Ροζάκη, μας είπε ότι ανάμεσα στους 15 προσκεκλημένους του, θέλησε και τον δάσκαλό του. Η κίνηση αυτή του Παναγιώτη, μας συγκίνησε και έδειξε την αγάπη και τον σεβασμό προς το δάσκαλό του μετά από τόσα χρόνια Αγάπη και σεβασμός.

Ό,τι καλύτερη αμοιβή για τον δάσκαλο Αντώνη Μαυροματάκη. «Το να διδάσκεις σημαίνει να αγγίζεις για πάντα μία ψυχή». Ο δάσκαλος Αντώνης άγγιξε την ευαίσθητη ψυχή του Παναγιώτη για πάντα.

Παρακολουθήσαμε τον εσπερινό. Προσεκτικοί, όλοι με μάσκες και αποστάσεις σε μία κατανυκτική ατμόσφαιρα, ηρεμία της ψυχής μας από τους ύμνους.

Στον αυλόγυρο της ιστορικής Μονής που χρονολογείται 400 χρόνια, παρατέθηκε δείπνο προς τιμήν του Παύλου Χανιωτάκη και του Παναγιώτη Ροζάκη, μεγάλων ευεργετών της Ιεράς Μονής. Ο κ. Παναγιώτης Ροζάκης με τη σύζυγό του Μαυρα, προσέφεραν ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό για την ανακαίνιση μίας πτέρυγας της Ιεράς Μονής.

Ο κ. Παύλος Χανιωτάκης με τη σύζυγό του, Δήμητρα, προσέφεραν επίσης ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, για τη δημιουργία κάποιων ξενώνων.

Η ατμόσφαιρα ήταν συγκινησιακά φορτισμένη. Μία βραδιά γαλήνια, ήρεμη, κάτω από τον έναστρο ουράνιο θόλο. Oι ευχαριστίες και η ευγνωμοσύνη του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Δορυλαίου και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής, Δαμασκηνού, για τους τιμόμενους, η εκθείαση του έργου τους μας έδειξαν ότι η ανθρωπιά, η προσφορά, η ανιδιοτέλεια, ο αλτρουισμός και η ευεργεσία, λέξεις σχετικά συνώνυμες, λέξεις που υποδουλώνουν έναν ακέραιο χαρακτήρα και μία ατελείωτη αγάπη για το κοινωνικό σύνολο.

Και ο κ. Παναγιώτης και ο κ. Παύλος είχαν στο πλευρό τους, τις αξιαγάπητες συζύγους τους που υποκίνησαν και υποστήριξαν το έργο τους. «Ο άνδρας είναι η κεφαλή και η γυναίκα ο λαιμός που κρατάει την κεφαλή» ή «ένας πετυχημένος άνδρας, πίσω του έχει μία δυναμική γυναίκα» λένε οι νεότεροι.

Πρέπει να είμαστε όλοι υπερήφανοι οι Χανιώτες που στην πόλη μας υπάρχουν άνθρωποι που ευεργετούν. Ο κ. Παύλος Χανιωτάκης είναι ένας αυτοδημιούργητος επιτυχημένος επιχειρηματίας στον χώρο του τουρισμού και ο κ. Παναγιώτης Ροζάκης, Έλληνας μεγαλωμένος στην Αμερική χρόνια τώρα, δημιούργησε μία υπέροχη οικογένεια, δούλεψε σκληρά και δουλεύει ακόμα μακρυά από τα αγαπημένα του Χανιά και τους γονείς του.

Επισκέπτεται όμως πολύ συχνά την Ελλάδα δίνει το “παρών” με την παρουσία του και με την αγάπη και την ευαισθησία όπως αυτή της δωρεάς. Ο Θεός ας τους έχει γερούς. Να ’ναι ευλογημένοι.

Ευχαριστώ την Μαυρα και τον Παναγιώτη για την όμορφη βραδιά αγάπης που μας χάρισαν, το όμορφο αναμνηστικό δώρο που μας πρόσφεραν, τη γαλήνη και τη ζεστασιά που μετέφεραν στην ψυχή μας και για το μήνυμα, ότι όταν υπάρχουν άνρθωποι σαν αυτούς, υπάρχει και αγάπη.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα