Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Τιμή στην επέτειο Μάχης της Κρήτης

Η εκδήλωση ξεκίνησε με δοξολογία στον ναό του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Πολεμικό Μουσείο, επί της Λεωφ. Βασ. Σοφίας.
Γέμισε ασφυκτικά η εκκλησία και ο έξω χώρος από εκπροσώπους των Κρητικών σωματείων με τις σημαίες τους και από Κρητικούς του λεκανοπεδίου και φίλους της Κρήτης. Στη συνέχεια μετέβησαν απέναντι ακριβώς στο μνημείο του “Αστράτευτου μαχητή”, όπου έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκαν στέφανα από προέδρους Συλλόγων και Οργανώσεων.
Η συνέχεια της εκδήλωσης έγινε στην μεγάλη αίθουσα του συγκροτήματος του Πολεμικού Μουσείου. Αρχισε με την προβολή ντοκιμαντέρ που αφορούσε την μάχη της Κρήτης, παραγωγής Γιάννη Κριαράκη.
Εναν σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Γ.Γ. Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Αυγενάκης. Στη συνέχεια η Χορωδία της Παγκρητίου ενώσεως τραγούδησε ριζίτικα και απήγγειλαν ποιήματα που αφορούσαν τη μάχη της Κρήτης.
Η ηθοποιός κα Σπαντιδάκη, απήγγειλε ποίημα του κ. Αετουδάκη, σχετικό με την Επέτειο.
Στην εκδήλωση έδωσε συνέχεια ο πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως κ. Γιώργος Μαριδάκης, που πήρε τον λόγο και με λόγια λιτά και περιεκτικά, μάς περιέγραψε το παγκοσμίου σπουδαιότητας γεγονός του Β’ παγκοσμίου πολέμου. «Η μάχη της Κρήτης, που έγινε κατά κύριο λόγο από τον λαό της με αυθόρμητη διάθεση, αποτελεί την πιο κραυγαλέα απόδειξη της απόφασης που κλείνει μέσα της η ψυχή του λαού μας. Να αγωνίζεται πάντα κατά όποιου επιδρομέα».
Το εξαιρετικό Κρητικό συγκρότημα των Βογιατζιδάκη λύρα και Μπαρμπούνη λαγούτο – τραγούδι, ανέλαβαν στη συνέχεια να μας διασκεδάσουν με κρητικούς σκοπούς. Χόρεψε το συγκρότημα του Συλλόγου Κρητών Γαλατσίου με χοροδιδάσκαλο την κα Σαραβελάκη.
Πιο πριν, προβλήθηκε το δεύτερο υπέροχο ντοκιμαντέρ παραγωγής του κ. Γιάννη Κριαράκη. Από επίσημους διέκρινα τον Γ.Γ. της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Αυγενάκη και τον Βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ. κ. Φορτσάκη. Εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων παρέστη ο Ταξίαρχος κ. Κοκολάκης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες